Gazdaság

Több mint 200 milliós FERROÉP-telephelyfejlesztés

Több mint 200 milliós FERROÉP-telephelyfejlesztés

2012. április 10., kedd
Több mint 200 milliós FERROÉP-telephelyfejlesztés

A FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság Szegeden, a Kálvária sgt. 87/B szám alatt valósítja meg telephelyfejlesztését.

A beruházás több mint 200 milló forintba kerül, amelyből a saját erő mellett mintegy 98 millió forint a vissza nem térítendő uniós és hazai társfinanszírozású támogatás. "A FERROÉP Zrt. versenyképességének megőrzése telephelyfejlesztéssel" című, DAOP-1.1.1/E-11-2011-0021 azonosítószámú projekt célja, hogy a FERROÉP Zrt. magas hozzáadott értéket előállító profilja – fővállalkozás, műszaki tervezés, tanácsadás - bővüljön, továbbá új műhely kerüljön kialakításra a fejlesztés által. A társaság telephelyfejlesztési projektje 2011. szeptember 14. és 2012. szeptember 28. között valósul meg, mely során a Kálvária sgt. 87/B alatti székhely épületeinek átalakítására, bővítésére kerül sor. A projekt elfogadott összköltsége 218 442 154 Ft, amelyből a 98 834 576 Ft-t az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt célja, hogy a fejlesztéssel érintett épület átalakítása és emeletráépítéssel történő bővítése révén kialakuló kedvezőbb körülmények eredményeképpen szolgáltatásfejlesztésre kerüljön sor, illetve a Társaság magasépítést támogató tevékenységeinek színvonalasabb végzése valósulhasson meg. A fejlesztés célja, hogy a FERROÉP Zrt. magas hozzáadott értéket előállító profilja – fővállalkozás, műszaki tervezés, tanácsadás - bővüljön, továbbá új műhely kerüljön kialakításra. A projekt eredményeképpen 485,69 m

2

bővítmény kerül megépítésre, meglévő 586,06 m

2

épületrész pedig átalakításra. A földszinti épületrész átalakítása során a nyugati szárny a telekhatárig bővítésre kerül, valamint az épület emeleti részének kialakításakor irodabővítésre is sor kerül. A beruházással szükségessé válik a közművesítés, térvilágítás és parkoló bővítés. Az épület lift építésével is korszerűsítésre kerül és megújuló energiaforrás alkalmazására is sor kerül: hőszivattyús rendszer kiépítésével. Kibővített székhelynek köszönhetően a jelenlegi 31 fő alkalmazását a jövőben folyamatosan biztosítottnak látja a FERROÉP Zrt. vezetősége, s emellett a projektfenntartás 3 évében 11 fő új munkavállaló felvételére kerül sor. A projekt által a cég versenyképessége megőrizhető, hozzáadott érték teremtő képessége tovább növelhető, hiszen a cég szolgáltató tevékenységének (tendertervek, engedélyes- és kiviteli, építész-, statikus stb. tervek készítése) bővülése a Társaságnak székhelyet adó, a fejlesztéssel érintett épületegyüttesben történik. A projekt mérete tudatosan úgy került kialakításra, hogy illeszkedjen a FERROÉP Zrt. gazdálkodásának eredményességéhez és maximálisan biztosítsa a jövőbeli fejlődését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.