Sport

Kiss Zsolt: Nagyon örülök, hogy jövőre is lesz A-csoportos csapata Szegednek!

Kiss Zsolt: Nagyon örülök, hogy jövőre is lesz A-csoportos csapata Szegednek!

2012. április 5., csütörtök
Kiss Zsolt: Nagyon örülök, hogy jövőre is lesz A-csoportos csapata Szegednek!

Szerda este játszotta utolsó bajnokiját a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata. Mivel az már múlt héten eldőlt, hogy sikerül a szegedieknek elkerülniük az osztályozós helyezést, különösebb tétje nem volt az összecsapásnak, a győzelem azonban így sem maradt el.

A Zalaegerszeg elleni, 26. fordulóbeli bajnoki mérkőzés előtt már hetekkel eldőlt, hogy a Zalaegerszeg utolsó helyen végez az alapszakasz végén, múlt héten pedig a Kecskemét otthonában szenvedett vereséget a Jászberény. Ennek köszönhetően pedig a Szedeák már csak azzal a céllal lépett parkettre, hogy szépen búcsúzzon hazai pályán a közönségétől, valamint még az is motiváló tényező volt, hogy siker esetén a tavalyi produkció megismétlődése következhet be. A 11. helyezés kivívása a ZTE legyőzésével sikerült. A mérkőzés után a Szedeák csapatkapitányával,

Kiss Zsolttal

beszélgettünk, mi a véleménye az éppen akkor lezárult szezonról. A csapatkapitány idei teljesítményéről annyit talán érdemes tudni, hogy mindössze az Albacomp elleni idegenbeli fellépést kényszerült kihagyni, s összességében huszonöt bajnokin 151/84 pontot szerzett – legutóbb, a zalaiak ellen tizenkét pontját négy hárompontosból szerezte, s ezzel az idény egyik legjobb teljesítményét éppen ellenük nyújtotta.

- Mivel már a pécsi vendégszerepléskor – a vereség ellenére is - eldőlt, nem kényszerülnek osztályozóra a bennmaradás érdekében, hogyan tekintett, illetve tekintettek az idei utolsó mérkőzésükre?

- Örülök, hogy sikerült győzelemmel zárnunk az idényt, hiszen számunkra nagyon fontos volt, hogy méltóképpen búcsúzzunk a szezontól, valamint a szurkolóinktól! Úgy érzem, ennyivel tartoztunk a végig lelkes közönségünknek!

- Hogyan tekint vissza a bajnokságra? Mennyire sikerült kihozni ön szerint a csapatból a maximumot?

- Természetesen valamennyi hiányérzet maradt bennünk, hiszen voltak olyan meccseink, amelyek kevésbé sikerültek, ugyanakkor több felejthetetlen élménnyel is gazdagodtunk. Itt elsősorban a Körmend legyőzése, illetve az ellenük mutatott második félidei játékunkra gondolok, amikor ötpontos hátrányból előbb felálltunk, majd huszonhárom ponttal tudtunk nyerni. Említhetném még a Kecskemét elleni feltámadásunkat is, amikor szinte csak a leglelkesebb drukkereink hitték, hogy még nyerhetünk, de végül mégis sikerült megfordítanunk az eredményt. Összességében nagyon örülök, hogy sikerült biztosan elkerülnünk az osztályozót és jövőre is az A-csoportban szerepelhetünk!

- A szezonra visszapillantva: milyen célkitűzésekkel vágtak neki a felkészülésnek, s ezek hogyan változtak menet közben?

- A szezon legelején,

Jonathan Levy

megérkezése előtt tulajdonképpen még szóba sem került a felsőházba kerülés lehetősége. Ugyanakkor, amint Jono a csapatunkhoz csatlakozott, érződött, hogy sokat erősödtünk általa, s ekkor volt olyan időszak, amikor jó sorozatban voltunk, öt győzelemmel álltunk a 9. helyen, s ekkoriban már felsejlett a nyolc közé jutás gondolata. Nagyon-nagyon akartuk, hogy meglegyen a bravúr, sajnos azonban ekkor jött egy gödör, s főleg a Debrecen elleni hazai vereséget követően látszott, hogy csak hatalmas szerencsével jöhet össze a negyeddöntő. Amint eldőlt, hogy ez nem jöhet össze, minden idegszálunkkal arra koncentráltunk, hogy elkerüljük az utolsó két helyezést.

- Az elmondottak alapján kissé kétarcú együttes benyomását mutatta a Szedeák: a hullámhegyek és hullámvölgyek is jellemezték a gárdát, de vajon melyik produkció a reálisabb? Mi lehet az oka, hogy viszonylag nagy változások voltak a formájukat illetően?

- Nálunk jobb csapatok is kerültek hullámvölgybe, legfeljebb gyorsabban túl tudtak rajta esni, számunkra sajnos kicsit elhúzódott ez a szakasz. A realitás véleményem szerint valahol a kettő között van: amikor nagyon ment a szekér és jöttek a győzelmek, annál talán kissé lejjebb van a valódi tudásunk. Ugyanakkor annál pedig jóval többre vagyunk képesek, mint amit például a Debrecen ellen itthon mutattunk. Miután eldőlt, hogy nem jön össze a felsőház, jelentős különbségek nem mutatkoztak a 9-12. pozíciókat illetően. Nyilván jó lett volna, ha ki tudjuk vívni a 9. helyezést, de körülbelül reális, hogy végül 11.-ek lettünk. A lényeg azonban az számomra, hogy jövőre is az élvonalban szerepelhetünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.