Egyetem

Gimnáziumok is pályázhatnak a külhoni tanulmányi kirándulásokra

Gimnáziumok is pályázhatnak a külhoni tanulmányi kirándulásokra

2012. április 26., csütörtök
Gimnáziumok is pályázhatnak a külhoni tanulmányi kirándulásokra

Az idén már gimnáziumok is pályázhatnak az általános iskolák és a szakiskolák mellett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra - hívta fel a figyelmet Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár.

A helyettes államtitkár a programról tartott tájékoztató napon kiemelte: tavaly közel 15 ezren kapcsolódhattak be a programba, és idén is hasonló számban utazhatnak külhoni tanulmányi kirándulásra diákok. E célra ötszázmillió forint áll rendelkezésre a költségvetésben - jelezte.

Répás Zsuzsanna

annak a reményének adott hangot, hogy a gazdasági helyzet javulásával lehetőség nyílik majd a program további bővítésére. A nemzetpolitikai helyettes államtitkár felidézte azt az országgyűlési határozatot, amellyel azt a célt tűzték ki: minden magyar diák mielőtt befejezi iskolai tanulmányait legalább egyszer ellátogasson külhoni magyarlakta területre. Hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél többen eljuthatnának a külhoni magyar történelmi helyszínekre, és minél több emberrel megismerkedhetnének a diákok, minél több személyes élményt szerezhetnének. Csete Örs programigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézmények Horvátországba és Szlovénia magyarlakta területeire szervezett kirándulásokhoz is kérhetnek támogatást az idei évtől. A Bethlen Gábor Alapkezelő a Határtalanul! program keretében március 9-én tette közzé pályázati felhívásait a Kárpát-medence magyarlakta területeire irányuló iskolai utazásokról. A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók. Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetében magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok szakmai együttműködésének támogatására lehet pályázni. Az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében pályázni lehet magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésének támogatására. A program további részletei a

www.hatartalanul.eu

honlapon olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.