Közélet

Eladó a szegedi nosztalgiavillamos + VIDEÓ

Eladó a szegedi nosztalgiavillamos + VIDEÓ

2012. április 26., csütörtök
Eladó a szegedi nosztalgiavillamos + VIDEÓ

Megválik a családi ezüsttől a Szegedi Közlekedési Társaság: a cég eladja nosztalgiavillamosait, hogy csökkentse a 200 millió forintos hiányt. A közgyűlés jobboldali többsége szerint a helyi tömegközlekedés finanszírozási gondjaiért a szocialista városvezetés felelős - írja a Magyar Nemzet Online.

A Hír TV kamerája által bemutatott 100 éves nosztalgiavillamostól is megválna a Szegedi Közlekedési Társaság. A fapados villamos volt a turisták kedvenc látványossága a hagyományos szabadtéri játékok idején. Eladják a hatvanas években Magyarországon gyártott szerelvényeket, az úgynevezett bengáli kocsikat is. A társaság 200 milliós hiánnyal számol 2012-re. „Gyakorlatilag nincs többletbevételünk, nincs lehetőségünk más forrásokra szert tenni, és igazából nincs másunk, amit el lehetne még adni a rendszerből” – jelentette ki

Tóth István Tibor

. Az ügyvezető igazgató azt mondja, hogy az önkormányzat Szegeden sem fizeti ki maradéktalanul a megrendelt szolgáltatást. „A 2012 éves tervezésben az önkormányzat nem volt teljes mértékben partner, nem akarják elismerni a valós költségeinket. A 2-es villamos beindításával kapcsolatos kiadásokra nem kaptuk meg az ellentételezéseket. A bevételeink továbbra is folyamatosan csökkennek” – nyilatkozta a Hír TV-nek a cég vezetője. A közlekedési társaság még nem döntötte el, hogy árverésre bocsátja-e a járműmatuzsálemeket vagy fix áron hirdeti meg. A szegedi közgyűlés jobboldali többsége szerint a helyi tömegközlekedés finanszírozási gondjaiért a szocialista városvezetés felelős. „Botka László olyan költségvetést terjesztett a közgyűlés elé, amely drasztikus mértékű hiányt idézett elő a közlekedési társaságnál. A cég számára más út nem maradt, mint hogy saját berkein belül próbálja meg előteremteni a forrást” – tette hozzá a fideszes városfejlesztési tanácsnok,

Gyimesi László

.

Botka László

MSZP-s polgármester ezúttal sem állt a Hír Televízió kamerája elé. A Szegedi Közlekedési Társaság előző vezetése 60 millió forintot költött a nosztalgiaflotta felújítására. (Forrás:

Magyar Nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.