Közélet

Újabb Békemenet indul március 15-én

Újabb Békemenet indul március 15-én

2012. március 6., kedd
Újabb Békemenet indul március 15-én

Március 15-én újabb Békemenet indul a Kossuth térre - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bayer Zsolt újságíró, a Békemenet Magyarországért Egyesület egyik alapítója.

A menet tagjai a Magyar Tudományos Akadémia elől indulnak, és a Parlament előtt tartandó központi rendezvényre vonulnak át.

Bayer Zsolt

hozzátette: azokat hívják, akik január 21-én részt vettek az első Békemeneten, és azt kérte, hogy "hozzanak magukkal még egy embert". Mint elmondta, több ezren érkeznek Lengyelországból a március 15-i ünnepségekre. A budai Várból induló lengyel szimpatizánsokat a Széchenyi téren megvárják, és együtt vonulnak majd a Kossuth térre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, az újabb Békemenet másik szervezője a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egy "körül nem írható gazdasági, pénzügyi hatalom" próbálja megnyirbálni Magyarország szabadságjogait. A lengyel szimpatizánsokra utalva hozzátette: reményei szerint a Békemenet szellemisége "kilép a Kárpát-medencéből, és európai üggyé válik". Bayer Zsolt a keddi sajtótájékoztatón reagált a Jobbik elnökének vasárnapi nyílt levelére, amelyben a politikus arra kérte a Békemenet szervezőit, hogy álljanak az europaktumról tervezett népszavazás ügye mögé. Bayer Zsolt szerint

Vona Gábor

"mesterségesen próbál hisztériát gerjeszteni az egész dolog körül". Mint fogalmazott: az europaktum aláírásával a magyar kormány elhárított egy felesleges konfliktust, és ennek semmilyen következménye nincs Magyarországra nézve, mert nem tagja az eurózónának. Bayer Zsolt szerint a Jobbik elnöke a nyílt levéllel próbálja "megnyerni a választókat az eszement EU-ellenességre". Az első Békemenetet január 21-én tartották Budapesten, a tömeg a Hősök teréről vonult a Kossuth térre, hogy támogatásáról biztosítsa az Orbán-kormányt. A Belügyminisztérium akkori közleménye szerint a rendezvényen csaknem négyszázezren vettek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.