Közélet

Szivattyúzzák a vizet a Szőke Tisza hajóból + FOTÓK, VIDEÓ

Szivattyúzzák a vizet a Szőke Tisza hajóból + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 12., hétfő
Szivattyúzzák a vizet a Szőke Tisza hajóból + FOTÓK, VIDEÓ

A tápéi jachtkikötőben az első fedélzetig vízbe merült hajóból a szakemberek elkezdték kiszivattyúzni a vizet.

Mint arról korábban beszámoltunk

, a hányatott sorsú hajó és a benne található értékek megmentésére elindultak a munkálatok. Hétfő reggel speciális búváregység érkezett a kikötőbe, ahol először felmérték a hajó állapotát.

Az ablakok szigetelése a legfontosabb

Ezt követően a vízvonal alatt lévő ablakokat – melyek nagyrésze az évek sora alatt betört – a búvárok vízmentesen lefedik, majd több szivattyú segítségével elkezdik a hajótestből a víz kiszivattyúzását. Elsőként a hajóorrban lévő helyiségeket sikerült szinte teljesen vízmentesíteni, de amíg az összes ablak nincs teljesen lezárva, a szivattyúk leállásával újra megjelenik víz. A szakemberek mégis abban reménykednek – ha még a folyó további vízszintcsökkenésével segít nekik –, hogy az elkövetkezendő napokban a folyamatos szivattyúzás hatására a hajó felemelkedhet a kikötő medréből, s újra úszóképessé válhat. http://www.youtube.com/watch?v=SMnPVWRw8n0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.