Közélet

Semjén: épp az MSZP beszél a magyarság megosztásáról?

Semjén: épp az MSZP beszél a magyarság megosztásáról?

2012. március 12., hétfő
Semjén: épp az MSZP beszél a magyarság megosztásáról?

Semjén Zsolt szerint döbbenetes, hogy éppen az az MSZP beszél a magyarság megosztásáról, amelynél jobban senki nem osztotta meg a magyar nemzetet.

A miniszterelnök-helyettes ezt

Szabó Vilmos

szocialista képviselő sajtótájékoztatójára reagálva közölte hétfőn az MTI-vel.

Semjén Zsolt

felidézte a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazást, és arra emlékeztetett, hogy a Híd párt még 2009-ben alakult meg, tehát a szocialista kormány regnálása alatt vált megosztottá a felvidéki magyar politika. Hozzátette: mindazonáltal örülnek a Híd bejutásának a pozsonyi parlamentbe és annak is, hogy a szélsőségesen magyargyűlölő nacionalista párt kiesett onnan. A magyar kormány a jövőben is megad minden segítséget a határon túli magyarok szervezeteinek ahhoz, hogy a magyarság érdekeit mindenhol sikeresen képviseljék - emelte ki a kormányfő kereszténydemokrata helyettese. Az MSZP szerint az Orbán-kormány felelőssége meghatározó a szlovákiai magyar közösség megosztottságáért. Szabó Vilmos, a parlament külügyi bizottságának szocialista tagja hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a szlovákiai magyar közösség vereséget szenvedett azzal, hogy a Magyar Koalíció Pártja (MKP) a szombati választáson 2010 után ismét nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba. Véleménye szerint ennek egyik oka a Fidesz-kormány politikája, mivel az a két magyar párt együttműködésének előmozdítása helyett a megosztottságot növelte. Az Orbán-kormány az elmúlt években és a kampányban is nyilvánvalóan az MKP-t támogatta, a Bugár Béla vezette Most-Híddal, amely az előző ciklusban kormánypárt volt, viszont szinte semmilyen kapcsolatot nem ápolt, ez pedig elfogadhatatlan - értékelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.