Sport

Női futsal: győztek a Boszorkányok Félegyházán

Női futsal: győztek a Boszorkányok Félegyházán

2012. március 5., hétfő
Női futsal: győztek a Boszorkányok Félegyházán

Hosszú idő után újra győzelemnek örülhetnek a SZAK-Boszorkányok, szombaton ugyanis Kiskunfélegyházán sikerült fényes győzelmet aratnia a Cserenkó-csapatnak.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a Boszorkányok ugyan valamivel többet birtokolták a labdát, azonban a hazaiak támadásai ígéretesebbek voltak, bár a pontatlan befejezések miatt helyzetek sora maradt ki. A 11. percben

Zimányi Kovács Anikó

távoli lövésével vezetést szerzett a szegedi együttes (0-1), de alig egy perccel később

Suhajda Eszter

akcióját követően újra egyenlő volt az állás(1-1), ami a félidő végéig már nem változott. A második játékrész elején a Mókusok mintha fejben még az öltözőben maradtak volna, lassan vették fel a játék ritmusát. A Szegedi AK azonban más ritmusban kezdte a második félidőt, és a hazai rövidzárlatot kihasználó vendégek Zimányi Kovács és

Baksa Katalin

révén pillanatok alatt kétgólos előnyre tettek szert (3-1). Ennek birtokában a Boszorkányok taktikusan visszahúzódtak a saját térfelükre, kontrajátékra berendezkedve. A hazaiak az idő előrehaladtával ki is nyíltak, amit azonnal büntetett a SZAK. Három perc alatt háromszor zörgött a félegyházi háló, előbb

Németh Zsófia

, majd

Szalai Ágnes

, végül ismét Baksa volt eredményes (6-1). Ezek után teljesen összeomlottak a hazaiak, a 39. percben

Boros Izabella

találata fokozta a kiütést (7-1). Végül még sikerült kozmetikáznia a Kiskunfélegyházának

Krisztián Krisztina

góljával, kialakítva a 7-2-es szegedi győzelmet jelentő végeredményt. A csapat jelenleg a tabella 9. helyén áll, két ponttal lemaradva a 8. helyen tanyázó félegyháziaktól. Amennyiben őket sikerülne megelőzni, úgy

Cserenkó Szabolcs

tanítványai elkerülhetnék az osztályozót. Hódi Zsuzsannáékra most két hét pihenő vár, aztán március 17-én hazai környezetben fogadják az ELTE futsalos lányait, majd az alapszakasz utolsó fordulójában, március 25-én Tolnára látogatnak.

Női futsal NB I 16. forduló:

Kiskunfélegyházi Fornetti-Altro Mókusok - Szegedi AK-Boszorkányok 2-7 (1-1)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna, 100 néző. Vezette: Kőrösi, Kaszala, Eke.

Kiskunfélegyháza:

Sándor - Bezsenyi A., Zsadányi, Rátkai, Bezsenyi Zs.

Csere:

Krisztián, Suhajda, Kiss A., Csontos, Hajagos-Tóth.

Vezetőedző:

Osztopáni Mihály.

SZAK:

Horváth M. - Szalai, Németh Zsó., Zimányi Kovács, Baksa.

Csere:

Hódi, Harcel, Lipták, Boros, Miklós, Németh Zsa. (kapus).

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Suhajda (12'), Krisztián (39'), ill. Zimányi Kovács (11', 22'), Baksa (23', 35'), Németh Zsó. (33'), Szalai (33'), Boros (39'). Osztopáni Mihály:

"Sok hibával játszva nehéz mérkőzést nyerni! Nincs magyarázat a szünet utáni visszaesésünkre. A nagypályás Szeged ma jobb futsalt játszott, mint mi és teljesen megérdemelt győzelmet aratott felettünk. Gratulálok! Megpróbáljuk rendezni sorainkat a végjátékra! Innen szép talpra állni..."

Cserenkó Szabolcs:

"Az első félidőt jobb elfelejteni, de a második játékrészszel maximálisan elégedett vagyok. Ebben már visszaköszönt az a munka, amit az utóbbi hetekben elvégeztünk. Taktikusan, és végre eredményesen is játszottunk! Bízom a további hasonló folytatásban!"

További eredmény:

MVFC Berettyóújfalu Női I - ELTE SE 10-1 (2-0) (15. forduló)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.