Sport

Kosárlabda: hihetetlen vereség a Kaposvár ellen + VIDEÓ

Kosárlabda: hihetetlen vereség a Kaposvár ellen + VIDEÓ

2012. március 26., hétfő
Kosárlabda: hihetetlen vereség a Kaposvár ellen + VIDEÓ

Vasárnap este elképesztő végjátékban, alig fél másodperccel a mérkőzés vége előtt dőlt el a Szedeák Kaposvár elleni bajnoki meccse - az ellenfél javára.

A

vasárnap esti kosárlabdameccsnek

úgy vághattak neki a mieink, hogy győzelem esetén biztossá válik a gárda élvonalbeli tagsága. Talán a nagy lehetőség miatt váltak feszültté a játékosok, mindenesetre nem azt az arcukat mutatták, mint amit a szurkolók vártak tőlük. A rendkívüli izgalmak végén az utolsó pillanatokban nyerte meg a találkozót a Kaposvár – s veszítette el a Szedeák… Sajnos, be kell látni, közel sem volt közönségszórakoztató összecsapás a Szedeák – Kaposvár találkozó. Rengeteg technikai hiba és legalább annyi elhibázott dobás jellemezte szinte végig a négy negyedet. Könnyen lehet, hogy valamelyest rányomta a bélyegét az együttesek bajnoki randevújára, hogy míg a mieink számára a bennmaradás biztossá tétele került elérhető közelségbe, addig a kaposváriak még joggal bízhatnak a nyolc közé jutásban is. Ahogy

Fekete Ádám

, a vendégek vezetőedzője fogalmazott, amíg matematikai esélyük van a negyeddöntőre, addig nem adják fel. Már a meccs legelején találkozhattunk rossz dobásokkal és elkapkodott támadásvezetésekkel, de ekkoriban még viszonylag jól, illetve hatékonyan játszottak a gárdák. Az idő előrehaladtával azonban egyre több hiba csúszott be mindkét oldalon, sokszor tiszta helyzetek is kimaradtak. Mindkét csapat szerencsésnek érezhette magát, hiszen rendkívül rossz dobószázaléka volt mind a Szedeáknak, mind pedig a Kaposvárnak, így pedig nem alakulhatott ki jelentősebb különbség – mint ahogy szórakoztató játék sem.

A második játékrész nagy részében is kapkodó játék volt jellemző és nem lehetett tudni, melyik fél tud majd felülemelkedni a másikon. Sokszor az lehetett kívülről az ember érzése, hogy egymást múlják alul a csapatok… A végjátékban volt egy periódusa a Szegednek, amikor kilenc pontra hízott az előny 63-54-nél. Azt, hogy a viszonylag jelentős differencia sem volt elég a győzelemhez, mindkét edző másképp értelmezte, mindenesetre tény: a már-már krimibe illő izgalmak után egy Raivio-közeli, plusz büntető révén 71-70 arányban győzedelmeskedni tudtak a dunántúliak.

Fodor Péter

a dráma vereség után úgy ítélte meg, hogy annak ellenére is meg kellett volna nyernie csapatának ezt a bajnoki találkozót, hogy nem játszott jól a Szedeák. „Kevesebb, mint négy perccel a vége előtt kilenc ponttal vezettünk, sőt a 39. percben is hatpontos előnyünk volt. Ebben a szituációban azonban többször is hibát követtünk el. Óriási ziccereket rontottunk, létfontosságú pillanatokban büntetőket hagytunk ki, labdát adtunk el olyan helyzetben, amikor csak arra kellett volna koncentrálnunk, hogy az nálunk maradjon. Mindezek után ráadásul a védelemben is elkövettünk olyan hibákat, amelyeket nem lett volna szabad. A kaposváriak utolsó kosara véleményem szerint elkerülhető lett volna. Tovább kell lépnünk a történteken, hiszen két nagyon fontos mérkőzést játszunk az alapszakasz végén, amelyeken ki kell hoznunk magunkból a maximumot!” - nyilatkozta a Tisza-partiak mestere. Helyzetéből adódik, hogy Fekete Ádám, a KKK mestere pozitívabban közelítette meg a történteket: „Nagy öröm számunkra, hogy úgy is győzelmet tudtunk aratni, hogy ugyan a védekezésünk jól működött, de támadásaink többsége igen-igen döcögősre sikerült. A találkozó utolsó hét-nyolc percéig mi irányítottuk a játékot, ám ekkor némiképpen körülményesebbek voltak a támadásvezetéseink és ezt jól kihasználta a Szedeák. Ugyan kilenc ponttal is vezetett a hazai alakulat, mi az utolsó pillanatokig hittünk a sikerben – ez, valamint a zónára való áttérés lehetett a győzelem kulcsa” - közölte a somogyiak mestere. Összességében nehéz megítélni, a kaposvári siker mennyire volt jobban megérdemelt, mintha fordítva történt volna. Az azonban tény, hogy az akarás mellett a technikai és taktikai hibák redukálására is szüksége lesz az utolsó két alapszakaszbeli megméretésen Fodor Péter alakulatának. http://www.youtube.com/watch?v=7EXDI43dUmk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.