Közélet

Elindult a roncsmentés a Szőke Tisza hajónál + FOTÓK

Elindult a roncsmentés a Szőke Tisza  hajónál + FOTÓK

2012. március 10., szombat
Elindult a roncsmentés a Szőke Tisza  hajónál + FOTÓK

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a tápéi jachtkikötőben a part mellé vontatott hajó a jég nyomásának és a meggyengült héjszerkezetének következtében a kikötő medrébe süllyedt. Csütörtökön megegyezés született, így elindulhatott a roncsmentés.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatalhoz

beérkezett megkeresés

alapján a csütörtöki egyeztetésen és a pénteki helyszíni bejáráson az érintett felek – a KÖH, a hajó tulajdonosát képviselő felszámoló, a kikötő tulajdonosa a MAHART Tiszayacht Kft., valamint a hajózási és hajózástörténeti civil szervezetek – megegyeztek a Szőke Tisza hajó azonnali roncsmentésében. A sietség felettébb indokolt, mivel mint azt friss, pénteki felvételeinken is láthatják, a hajó újabb egy métert süllyedt, a rögzítő drótkötelek némelyike a pattanásig feszült.

Az első teendő a balesetveszély megszüntetése

„Amíg a hajóval kapcsolatos minden kérdést nem tisztáztunk, a tárgyaló felek közösen úgy döntöttek, a pontos részletekről és a technológiáról nem nyilatkoznak” – mondta el a helyszínen portálunknak

Keresztes Nagy Csilla

, a MAHART Tiszayacht Kft. ügyvezetője. „Azonban annyit elárulhatok, hogy minden fél egyetértett abban, a fennálló balesetveszélyt azonnal el kell hárítani. Ez a munka a hétvégén meg is fog kezdődni.” A további fejleményekről természetesen tájékoztatjuk olvasóinkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.