Bulvár

13+2 határsértő Röszkén és Nagylakon

13+2 határsértő Röszkén és Nagylakon

2012. március 29., csütörtök
13+2 határsértő Röszkén és Nagylakon

Több afgán határsértő próbált ma is átkelni Röszke és Nagylak közelében - tájékoztatott Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Két család igyekezett az M5-ös autópályánál Budapest irányába, amikor a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltazás alá vonták őket. A három afgán férfi két nő társukkal, valamint 6 kisgyerekkel indultak útnak éjszaka de a reggeli órákban elfogták őket és idegenrendészeti eljárás indult ellenük, ugyanis nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodásukat. Röszke belterületénél sem jutott tovább két afgán férfi, akiket az egyenruhások a polgárőrökkel együtt fogták el és vontak idegenrendészeti eljárás alá az éjjel. Nagylakon sem unatkoztak a határrendészek a tegnapi éjszaka folyamán. 22:00 óra után nem sokkal kapták az értesítést a román határőrizeti szervektől, hogy hőkamera segítségével 4 fő mozgását látják még román területen, akik az államhatárt célozták meg. Az ismeretlenek közel jártak a határhoz, amikor megálltak és kettéváltak, így az egyik csoport Magyarország felé, míg a másik a közeli erdős terület felé vette az irányt. A nagylaki járőrök - akiket már a magyar hőkamera igazított útba - a jelzést követően a határsértők elé kerültek, és az illegális határátlépést követően fülön csípték őket. Eközben a román határrendőrök sem tétlenkedtek még román oldalon a másik két ismeretlen nyomába eredtek és elfogták őket. A 20 és 25 éves algír férfiak hazájukat hónapokkal ezelőtt a jobb megélhetés reményében hagyták el, Romániába embercsempész segítségével jutottak, ahol aztán elfogták őket és a határ közeli menekült táborba kerültek. Itt pár napot töltöttek el, majd - hogy elérjék úti céljukat, Franciaországot - kereket oldottak. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.