Szórakozás

Valentin-napi meglepetés a könyvtárban

Valentin-napi meglepetés a könyvtárban

2012. február 13., hétfő
Valentin-napi meglepetés a könyvtárban

Az idei Valentin-napon is megajándékozza új olvasóit a Somogyi-könyvtár. Február 14-én, kedden a párosan beiratkozó felnőttek egyike ingyenesen kap olvasójegyet.

A kedvezmény a Somogyi Dóm téri központjában és fiókkönyvtáraiban egyaránt igénybe vehető. A fiókokban még az ünnephez kapcsolódó könyvajánlókkal is kedveskednek a látogatóknak.

Jön, jön, jön!

A hónap végén újabb jubileumról emlékezik meg a bibliotéka. „... Szeged és Szeged vidékének szellemi életében jelentékeny vezérszerepet lesz hivatva vinni” – írta a Szegedi Napló a Dugonics Társaság 1892. február 28-i megalakulásának másnapján. A civil szerveződés megszüntetéséig, 1952-ig volt városunk kulturális életének meghatározó tényezője, s újjászerveződése óta ismét betölti nemes hivatását. A Somogyi-könyvtár kiállítással emlékezik Szeged szellemi életének fontos szereplőjére. A korabeli évkönyvek és híradások, a társaság kiadványai mellett a helyismereti gyűjteményben őrzött meghívók,

Palotás Fausztinnak

szóló tréfás oklevél,

Mikszáth Kálmán

névkártyája is reprezentálják a kezdetektől napjainkig eltelt idő eseményeit. A „Szeged irodalmáért, művészetéért és tudományáért – 120 éve alakult a Dugonics Társaság” című kiállítás február 23-tól április 4-ig látható a könyvtár aulájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.