Sport

Utcai futás, biciklizés, úszás – akár Londonig?

Utcai futás, biciklizés, úszás – akár Londonig?

2012. február 28., kedd
Utcai futás, biciklizés, úszás – akár Londonig?

A tavasz a mozgást is meghozza a város életébe, nyárig bezárólag öt nagyobb tömegsportrendezvény színesíti Szeged amúgy is gazdag sportéletét. Lesz homokháti gyalog- és biciklitúra, városi futóverseny és távúszás a Maty-éren.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. főszervezésében, és az egyik vezető villamosenergia-szolgáltató cég támogatásában öt nagyobb, tömeget is megmozgató rendezvényen rekreálódhatnak a szegediek június végéig. A sportsor a Sziki teljesítménytúrával indul március 3-án. Dorozsma – Bordány – Zsombó tanyavilágában lehet teljesíteni 7, 15 és 28 kilométeres távot legyalogolni 2, 4 és 7 órás szintidőkkel. A következő rendezvény április 22-én lesz egy Dóm térről induló 3,5 kilométeres futás keretében. Május 6-án Rakpartfutás néven lehet 5,5, 11 és 22 kilométert teljesíteni. Homokháti kerekezés néven, szép környezetben 20-30-85 kilométeres távokat lehet majd letekerni június 3-án. Az „Érj át” fantázianevű eseményen a Maty-éri tavat lehet átúszni 2 és 4 ezer méteres távon. Az öt eseményből – a Dóm téri futás kivételével – négy egy áramszolgáltató cég az „Ötpróba London 2012” országos rendezvénysorozatának a része, ahol a teljesített távok függvényében 1, 2 és 4 pont gyűjthető. Azok, akik öt sporteseményre neveztek és 10 pontot teljesítettek, sorsoláson vesznek részt, s a nyolc szerencsés egy-egy utazást nyer a londoni olimpiai játékokra. A programokról a részletes információkat keresse a

www.szegedsport.hu

oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.