Bulvár

Rabolni próbált, nyolc évet kapott

Rabolni próbált, nyolc évet kapott

2012. február 21., kedd
Rabolni próbált, nyolc évet kapott

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki Hódmezővásárhely főterén próbált meg kirabolni egy ékszerüzletet 2011-ben.

A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon kiszabott kilenc és fél éves büntetést, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt. A 34 esztendős érettségizett, szobafestő-mázoló és hegesztő szakképesítéssel rendelkező, alkalmi munkákból élő Rekiczki Gusztáv korábban többször - köztük folytatólagosan, részben társtettességben elkövezett rablásért - is volt büntetve. A vádlott 2011. január 31-én délelőtt ért Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren található ékszerüzlethez. Azzal a szándékkal ment be a boltba - ahol egyetlen eladónő dolgozott - , hogy ott nagy mennyiségű arany ékszert zsákmányol. Az üzletbe lépve azonnal elővett a ruhájából egy fekete, fémből készült, fegyvernek látszó tárgyat, majd a pult fölött átugrott. Megragadta az ott álló eladónő bal karját, a fegyvernek látszó tárgyat pedig az eladónő fejéhez szorította. Az asszonynak már az üzletbe érkezéskor gyanús lett a vádlott, ezért igyekezett úgy helyezkedni, hogy a pult alatt lévő, néma riasztógomb kézre essen neki. Amikor a vádlott átlendült a pult fölött, az eladónő kétszer is megnyomta ezt a gombot, majd leguggolva megnyomta a riasztórendszerhez tartozó lábbal működtetett pánikgombot is, mire a vádlott, ezt látva, a pulton ismét átugrott, és sietve elhagyta a boltot. Ezt követően futni kezdett, és két, az eljárás során ismeretlenül maradt ember is elszaladt a férfi nyomában. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a cselekmény elkövetését. A táblabíróság rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.