Közélet

Hogyan védekezzünk egy esetleges tavaszi árvíz ellen?

Hogyan védekezzünk egy esetleges tavaszi árvíz ellen?

2012. február 21., kedd
Hogyan védekezzünk egy esetleges tavaszi árvíz ellen?

Hogyan védekezzünk árvizek, természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási viszonyok ellen? Erre a kérdésre segít választ találni a Holcim részvételével februárban „Mérnökszakmai megoldások – Tűz-, víz-, katasztrófaálló építés” címmel elindított szakmai előadássorozat. A téma aktualitását fokozza, hogy a nagy mennyiségű hó tavaszi olvadását követően újabb árvízveszélyre lehet számítani Magyarországon.

Az egyre gyakrabban előforduló természeti katasztrófák, szélsőséges időjárási körülmények a korábbinál átgondoltabb, korszerűbb és biztonságosabb építési megoldásokat kívánnak. A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara által akkreditált, hat várost érintő előadássorozat célja, hogy a szakma és az érdeklődők számára bemutassa, hogyan minimalizálható egy esetleges árvíz, belvíz, vihar, földrengés vagy tűzesemény okozta kár. A Holcim Hungária Zrt. már a 2010-es árvíz kapcsán bizonyította elkötelezettségét és felkészültségét, amikor a Beston Monolit Ház árvízi újjáépítési programjára alapozva a természeti katasztrófáknak ellenálló, monolit vasbeton technológiai és építészeti megoldásokat ajánlott. Akkor példátlan összefogás keretében a vállalat három felsőzsolcai család házának újjáépítésében vállalt szakmai és támogatói szerepet. A lakóházak 2010 szeptemberi ünnepélyes alapkőletétele után a családok a karácsonyt már új otthonukban ünnepelhették. A Holcim felsőzsolcai újjáépítésben vállalt szerepe során gyűjtött tapasztalatait is megosztja a nemrégiben kezdődött rendezvénysorozaton. A bemutatásra kerülő technológiai megoldások mindenki számára elérhető műszaki alternatívaként szolgálnak a természeti katasztrófák esetén is biztonságot nyújtó, időtálló és energiatakarékos lakóépületek építésében. Székesfehérvár, Pécs és Nyíregyháza után februárban Győrött és Szegeden, márciusban pedig Budapesten folytatódnak az előadások többek között a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának és számos, a témában érintett vállalat és mérnök részvételével. A rendezvény részletes programja és a regisztrációs űrlap elérhető a

www.buildrendezvenyek.hu

oldalon. A monolit építési eljárással kapcsolatban további információkat a

kapcsolat-hun@holcim.com

e-mail címen kérhetnek az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.