Bulvár

Több megyére narancssárga riasztást adtak ki a viharos szél miatt

Több megyére narancssárga riasztást adtak ki a viharos szél miatt

2012. január 6., péntek
Több megyére narancssárga riasztást adtak ki a viharos szél miatt

Narancssárga riasztást adtak ki a viharos erejű széllökések miatt pénteken több megyére, így Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye teljes területére, továbbá a móri és a bicskei kistérségre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt írta, ezekben a térségekben a várt széllökések sebessége az óránkénti 90 kilométerest is meghaladhatja. Ezenkívül citromsárga riasztás van érvényben Komárom-Esztergom és Tolna megye teljes területén, továbbá Vas, Somogy, Fejér és Pest megye nagy részén, valamint Budapesten is. Ezeken a területeken óránkénti 70 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet. Az ország nyugati felére Zala megye kivételével narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Zala, Baranya és Bács-Kiskun megyében, tovább Pest megyében és Budapesten citromsárga figyelmeztető előrejelzés van érvényben. A katasztrófavédelem pénteken az MTI-vel azt közölte: viharos szélre kell számítani a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza-közén; délután néhol óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és tájékoztatása alapján közleményben hívta fel a figyelmet a pénteken és a hétvégén várható viharos időjárásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.