Közélet

Szijjártó: vannak tavalyról áthúzódó kinevezési ügyek

Szijjártó: vannak tavalyról áthúzódó kinevezési ügyek

2012. január 11., szerda
Szijjártó: vannak tavalyról áthúzódó kinevezési ügyek

Vannak még a tavalyi évről áthúzódó kinevezési ügyek - így reagált a miniszterelnök szóvivője arra, hogy az Index hírportál írása szerint Orbán Viktor kormányfő nem írta alá Majtényi György történész főiskolai tanári kinevezését.

"Vannak még a tavalyi esztendőről áthúzódó kinevezési ügyek, és ezeket a kinevezési ügyeket le fogjuk zárni, mindenkitől nyugalmat és türelmet szeretnék kérni" - fogalmazott a

Majtényi György

(a volt adatvédelmi ombudsman fia) kinevezésével kapcsolatos kérdésre

Szijjártó Péter

szerdán az m1 Ma reggel című műsorában. A szóvivő kitért arra is, hogy az Európai Bizottság felszólította Magyarországot a Malévnak nyújtott, "az uniós szabályokkal összeegyeztethetetlen" állami támogatás visszafizettetésére, és azt mondta: az EU döntése a múlt egyik súlyos öröksége, mert 2003 óta a szocialista kormányok kényszerpályára állították a légitársaságot. A kabinetnek négy hónapja van a kérdés rendezésére, a teendőkről pedig Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter készít majd előterjesztést - tette hozzá. Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint szabadulna a kormány a nemzeti légitársaságtól - akár olyan áron is, hogy ő fizetne, hogy vigyék -, a szóvivő azt válaszolta: ezt a szenzációhajhász írások kategóriájába sorolja. A Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló új törvényről Szijjártó Péter azt mondta: "azért lehet nyugodt a magyar kormány ebben a tekintetben is, mert ez a jegybanktörvény, amelyet az Országgyűlés elfogadott, nem hogy leépíti, hanem megerősíti a jegybanki függetlenséget, és ennek az ellenkezőjét még senki nem bizonyította".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.