Kultúra

Tárlatot nyit a román intézet: Street Art a fotóművészetben + VIDEÓ

Tárlatot nyit a román intézet: Street Art a fotóművészetben + VIDEÓ

2012. január 18., szerda
Tárlatot nyit a román intézet: Street Art a fotóművészetben + VIDEÓ

A Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézete a Romániai Fotóművészek Szövetségével közösen nyitja meg tárlatát szerdán este a Dugonics téri székházban.

"Minden évben a román és a magyar kultúra napja környékén szervez egy kiállítást. Tavaly is meghirdettünk egy pályázatot, akkor a hagyományok volt a központi téma, most pedig a Street Art" - árulta el a Telin TV Szeged Ma című hírműsorának vendégeként

Kimpián Péter

, a Román Kulturális Intézet külső munkatársa. Mint mondta, a meghívásra 1300 mű érkezett, ezek közül 50 darabot válogattak ki a kiállításhoz. A Street Art, vagyis az utca művészete karikatúrákat, falfirkákat, graffitiket gyűjtött egybe, olyan alkotásokat, melyek mellett a hétköznapokon talán elsétálnánk. "Az alkotások több országból érkeztek. A gyűjtés úgy zajlik, hogy elküldik a 'negatívjukat' Nagyváradra, majd ezekből megfelelő számú kópia készül, melyeket ki lehet majd állítani" - mondta Kimpián Péter.

Tekintse meg a Telin TV Kimpián Péterrel készült interjúját!

(Szeged Ma hírműsor, 2012. január 16.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.