Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtosék döntősök váltóban

Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtosék döntősök váltóban

2012. január 28., szombat
Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtosék döntősök váltóban

Keszler Andrea bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók csehországi Európa-bajnokságának szombati versenynapján, melynek során a 2009-ben győztes női váltó bejutott a fináléba.

A pályafutása első Eb-érmét megszerző magyar versenyző kiegyensúlyozott teljesítménnyel került a döntőbe, ahol negyedikként ért célba, miután az utolsó körben

Jorien Ter Mors

kilökte. A versenybírók a szabálytalanság miatt kizárták a hollandot, ezzel a bronzérem

Keszleré

lett. Az 500-as távon az összetettben címvédő olasz

Arianna Fontana

diadalmaskodott, honfitársa,

Martina Valcepina

lett a második. A tavalyi kontinenstornán ezen a távon bronzérmes

Heidum Bernadett

az elődöntőig jutott,

Lajtos Szandra

pedig a negyeddöntőben esett ki. A férfiaknál a pályafutása első felnőtt Eb-jén szereplő

Liu Shaolin Sándor

remek versenyzéssel az elődöntőig jutott, ott azonban futamában harmadik lett, így egy hellyel lecsúszott a fináléba kerülésről.

Béres Bence

a selejtező második fordulójában búcsúzott. A Keszler, Heidum, Lajtos,

Tóth Patrícia

összetételű női váltó elődöntős futamát megnyerve bejutott a vasárnapi fináléba, ahol az olasz, a német és a holland staféta lesz az ellenfele. A nőknél egyéni összetettben Keszler a 4., Heidum a 11., Lajtos pedig a 14. helyről várja a vasárnapi folytatást, a férfiaknál Béres a 17., Liu a 20. a pénteki 1500-as és a szombati 500-as verseny után. Az Eb-n vasárnap az egyéni indulók 1000 méteren csapnak össze, majd a férfiaknál és a nőknél is az összetettben az első nyolc helyen álló korcsolyázó lép jégre a 3000 méteres szuperdöntőkben az összetett kontinensbajnoki címért. A program a váltók döntőivel zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.