Írjon nekünk

Egyetem

Rendkívül népszerű az SZTE az Educatio-kiállításon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Már az első nap első felében több mint ezren érdeklődtek a Szegedi Tudományegyetemről a pénteken kezdődött, 21-én pedig csúcspontjához érkező Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A felsőoktatás legnagyobb börzéjén, a Papp László Budapest Sportarénában az F11-es standon, rögtön a bejáratnál található a Szegedi Tudományegyetem. Az érdeklődőket itt Angyal és Ördög is várja…

“Több mint 800 markert osztottunk ki a 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás első napjának első felében. De nem csak a markerre és az okostelefonra építő, Angyal és Ördög kínálta meglepetés játékunk iránt érdeklődnek a diákok. Eddig több mint ezren, folyamatosan kérdezősködnek az SZTE 12 karán kínált különféle képzések iránt” – adott pillanatfelvételt a felsőoktatás legnagyobb hazai börzéjéről 2012. január 20-án délben Révész Balázs. Az Szegedi Tudományegyetem Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát vezető egyetemi docens elmondta: az SZTE 72 négyzetméteres bemutatkozó standján negyvenen – köztük dékánhelyettesek, egyetemi oktatók, tanulmányi osztályvezetők, hallgatók – tájékoztatják az érdeklődőket.

“Mi a leggyakoribb kérdés? Arra kíváncsiak leginkább a diákok, hogy egy adott szak miként működik a szegedi egyetemen, hogyan alakulnak a keretszámok, milyen életkörülményekre és költségekre számíthatnak a Szegedi Tudományegyetemen továbbtanulók. E szempontok alapján is versenyképes a szegedi egyetem” – hangsúlyozza Révész Balázs. Szerinte az érdeklődés töretlen: tanulni akarnak a fiatalok. Beszélgetett egy olyan diákkal is, aki Szegedről érkezett, hogy föltérképezze az országos lehetőségeket, de végül maradt eredeti elképzelésénél: a Tisza-parti universitas kereskedelmi és marketing szakján tanul tovább.

“Még sok a bizonytalan fiatal, a keretszámok és az önköltségi díjak ismeretében döntik el majd, melyik intézményt választják. Nekik elmondjuk, hogy érdemes számolniuk, hiszen a fővárosban tanulni egy ottani felsőoktatási intézmény állami támogatott helyen is drágább, mint egy önköltségi díjas szakot elvégezni például Szegeden” – érvel az SZTE oktatója. A karriertervezésben 3 szakember is segíti a felvételire készülőket az SZTE standján.

“A fogorvosi szék, az ingyenes szűrővizsgálat, a gazdaságtudományi kari medve is népszerű” – sorolta az egyetemi oktató. “De a kiterjesztett valóságnak, vagyis az okostelefonhoz kapcsolódó meglepetés játéknak nagyon örülnek a diákok: vagy egy ördög vagy egy angyal súg üzenetet a diáknak – például azt is: Szeged rád vár!”

A 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. Az előző évek kiállításainak sikere alapján a két napos rendezvényen mintegy 30 ezer látogató – középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és -fenntartók – megjelenésére számítanak a szervezők a minden látogató számára ingyenes és mindkét nap 10-től 17 óráig nyitva tartó kiállításon.

További információ: www.u-szeged.hu/felveteli, www.edupress.hu

Hirdetés

Kommentek

Egyetem

Mit adott nekünk az egyetem? Izgalmas előadás pénteken!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Péntek este egy igazi várostörténeti csemege várja az érdeklődőket!

Tovább olvasom

Egészség

Kárpátalján mutattak példát a szegedi orvostanhallgatók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Büszkék lehetünk rájuk, a Kárpát-medence legszegényebb régiójában nyújtottak segítő kezet.

Tovább olvasom

Egyetem

Fiatal zeneművészek segítik a bohócdoktorokat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A kar és az egyetem hallgatói mellett a város lakói is csatlakozhatnak. Mutatjuk, mikor és hogyan!

Tovább olvasom

Aktuál