Sport

Pór Péter: Van mit tanulni a Szedeák elleni meccsből is

Pór Péter: Van mit tanulni a Szedeák elleni meccsből is

2012. január 29., vasárnap
Pór Péter: Van mit tanulni a Szedeák elleni meccsből is

Ahogyan szombat esti online közvetítésünkből is kiderült, a Szolnoki Olaj, ha rendkívül nagy nehézségek árán is, de 90-88 arányban győzelmet aratott a Szedeák ellen.

A találkozó rendkívüli izgalmakkal szolgált, s igen komoly küzdelemre kényszerítette a hazai alakulatot

Fodor Péter

legénysége, akik nem ismertek elveszett labdát és mind egyénileg, mind pedig csapatként nagyszerűen teljesítettek a szegedi kosarasok. Míg a vendégek tehát nem csüggedhetnek a vereség ellenére sem, a bajnokcsapat edzője a győzelem dacára sem lehet maradéktalanul elégedett. Erről, vagyis a szombat esti bajnoki mértkőzésről és a folytatásról is beszélgettünk

Pór Péterrel

a lefújást követően.

- Gratulálunk a győzelemhez! Számított ilyen szoros, a végletekig kiélezett találkozóra, vagy abban reménykedett, hogy ennél biztosabban fognak győzelmet aratni?

- Természetesen bíztunk benne, hogy képesek leszünk nagyobb különbséggel nyerni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a keddi EC-kupaszereplést követően – amikor Bonnban vendégszerepeltünk -, ezen a bajnokin kissé fáradtak voltunk. Nyerhettünk volna simábban is, de a szegedi csapat egyértelműen dicséretet érdemel, hiszen negyven percen keresztül küzdött és hiába volt többször is tízpontosnál nagyobb az előnyünk, egy percre sem adta fel, s mindig sikerült visszajönnie Fodor Péter gárdájának a meccsbe. Ebből következően nem tudtuk annyit pihentetni az alapembereinket, amennyit szerettük volna a következő nemzetközi kupamérkőzésünket megelőzően.

- A Szedeák kosarasainak kiváló produkciója mellett mit tartana fontosnak megemlíteni, aminek köszönhetően a vártál nagyobb izgalmakkal szolgált a Tisza-parti városok összecsapása?

- Azt szokták rólunk mondani, hogy sokan vagyunk, hosszú a kispadunk, s minőségi a rotációnk. Ez azonban jelenleg nincs így.

Trepkák Zolinak

például a sérülésével tulajdonképpen nem lett volna szabad játszania, de azért „kipróbáltuk” a lábát 4-5 percre. Aztán említhetném

Brandon Gay-t

, aki sérüléssel bajlódik – hasonlóan

Skip Millshez

, akire térdproblémái miatt ezen a mérkőzésen nem is számíthattunk. Ebből a felsorolásból is kitűnik, hogy többen is hiányoztak, illetve sérültek a keretünkből, s emiatt megkockáztatom, a Szeged legalább annyit, de lehet, hogy többet tudott cserélni, mint mi.

- Ilyen, sokak által nem várt eredmény után talán logikus a kérdés: okozott önnek meglepetést a meccs folyamán akár a saját, akár a Szeged együttese?

- Igazából nem hozott semmilyen meglepetést ez a bajnoki ütközet, hiszen azt láttam viszont a pályán, amire számítottunk. Mivel mindkét gárdának zsúfolt volt ez a hete a hétközi kupameccsek miatt, alig volt időnk felkészülni a Szedeák játékára.

- A keddi, Chalon elleni, hazai környezetben megvívandó EC-mérkőzésre lesz-e lehetőségük felkészülni?

- Ilyen szituációban elsődlegesen azon van a hangsúly, hogy lehetőleg elkerüljük a sérüléseket és minél inkább frissek tudjunk maradni. Nagy taktikai változások ilyenkor már nincsenek. Mivel most kezdődik a második kör a csoporton belül, vagyis már vannak róluk tapasztalataink és ismereteink testközelből, de azért nyilván fogunk még videózni.

- Visszatérve a szombat estére: a Szeged elleni találkozóból van valami, amit fel tudnak használni a franciák elleni rangadón, vagy az egy teljesen más történet lesz?

- A legfontosabb tanulság, hogy egy nemzetközi mérkőzésen negyven percen keresztül kell koncentrálunk, mert két-három perces kihagyást is kíméletlenül ki tud használni egy, a Chalonhoz hasonló szintet képviselő ellenfél. Ami a magyar bajnokságban sokszor belefér, az európai viszonylatban akár helyrehozhatatlan hiba is lehet egy-egy meccsen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.