Írjon nekünk

Sport

Pór Péter: Van mit tanulni a Szedeák elleni meccsből is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/budailevente.jpg

Megjelent:

Ahogyan szombat esti online közvetítésünkből is kiderült, a Szolnoki Olaj, ha rendkívül nagy nehézségek árán is, de 90-88 arányban győzelmet aratott a Szedeák ellen.

A találkozó rendkívüli izgalmakkal szolgált, s igen komoly küzdelemre kényszerítette a hazai alakulatot Fodor Péter legénysége, akik nem ismertek elveszett labdát és mind egyénileg, mind pedig csapatként nagyszerűen teljesítettek a szegedi kosarasok.

Míg a vendégek tehát nem csüggedhetnek a vereség ellenére sem, a bajnokcsapat edzője a győzelem dacára sem lehet maradéktalanul elégedett. Erről, vagyis a szombat esti bajnoki mértkőzésről és a folytatásról is beszélgettünk Pór Péterrel a lefújást követően.

– Gratulálunk a győzelemhez! Számított ilyen szoros, a végletekig kiélezett találkozóra, vagy abban reménykedett, hogy ennél biztosabban fognak győzelmet aratni?

– Természetesen bíztunk benne, hogy képesek leszünk nagyobb különbséggel nyerni. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a keddi EC-kupaszereplést követően – amikor Bonnban vendégszerepeltünk -, ezen a bajnokin kissé fáradtak voltunk. Nyerhettünk volna simábban is, de a szegedi csapat egyértelműen dicséretet érdemel, hiszen negyven percen keresztül küzdött és hiába volt többször is tízpontosnál nagyobb az előnyünk, egy percre sem adta fel, s mindig sikerült visszajönnie Fodor Péter gárdájának a meccsbe. Ebből következően nem tudtuk annyit pihentetni az alapembereinket, amennyit szerettük volna a következő nemzetközi kupamérkőzésünket megelőzően.

– A Szedeák kosarasainak kiváló produkciója mellett mit tartana fontosnak megemlíteni, aminek köszönhetően a vártál nagyobb izgalmakkal szolgált a Tisza-parti városok összecsapása?

– Azt szokták rólunk mondani, hogy sokan vagyunk, hosszú a kispadunk, s minőségi a rotációnk. Ez azonban jelenleg nincs így. Trepkák Zolinak például a sérülésével tulajdonképpen nem lett volna szabad játszania, de azért „kipróbáltuk” a lábát 4-5 percre. Aztán említhetném Brandon Gay-t, aki sérüléssel bajlódik – hasonlóan Skip Millshez, akire térdproblémái miatt ezen a mérkőzésen nem is számíthattunk. Ebből a felsorolásból is kitűnik, hogy többen is hiányoztak, illetve sérültek a keretünkből, s emiatt megkockáztatom, a Szeged legalább annyit, de lehet, hogy többet tudott cserélni, mint mi.

– Ilyen, sokak által nem várt eredmény után talán logikus a kérdés: okozott önnek meglepetést a meccs folyamán akár a saját, akár a Szeged együttese?

– Igazából nem hozott semmilyen meglepetést ez a bajnoki ütközet, hiszen azt láttam viszont a pályán, amire számítottunk. Mivel mindkét gárdának zsúfolt volt ez a hete a hétközi kupameccsek miatt, alig volt időnk felkészülni a Szedeák játékára.

– A keddi, Chalon elleni, hazai környezetben megvívandó EC-mérkőzésre lesz-e lehetőségük felkészülni?

– Ilyen szituációban elsődlegesen azon van a hangsúly, hogy lehetőleg elkerüljük a sérüléseket és minél inkább frissek tudjunk maradni. Nagy taktikai változások ilyenkor már nincsenek. Mivel most kezdődik a második kör a csoporton belül, vagyis már vannak róluk tapasztalataink és ismereteink testközelből, de azért nyilván fogunk még videózni.

– Visszatérve a szombat estére: a Szeged elleni találkozóból van valami, amit fel tudnak használni a franciák elleni rangadón, vagy az egy teljesen más történet lesz?

– A legfontosabb tanulság, hogy egy nemzetközi mérkőzésen negyven percen keresztül kell koncentrálunk, mert két-három perces kihagyást is kíméletlenül ki tud használni egy, a Chalonhoz hasonló szintet képviselő ellenfél. Ami a magyar bajnokságban sokszor belefér, az európai viszonylatban akár helyrehozhatatlan hiba is lehet egy-egy meccsen!

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/budailevente.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/budailevente.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/budailevente.jpg

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál