Közélet

Megyei közgyűlés: jelentősen karcsúsíthatják a bizottsági struktúrát

Megyei közgyűlés: jelentősen karcsúsíthatják a bizottsági struktúrát

2012. január 13., péntek
Megyei közgyűlés: jelentősen karcsúsíthatják a bizottsági struktúrát

A bizottságok számát eggyel, míg tagjainak számát tizeneggyel csökkentené a Csongrád Megyei Közgyűlés – olvasható a péntek délelőtti rendkívüli közgyűlési ülés napirendi pontjai között. Ezenkívül főjegyzői pályázatot is kiírnak, illetve módosítják az idei munkatervet is.

Négy napirendi pontot

tárgyalnak

a megyei közgyűlés tagjai a péntek délelőtti rendkívüli ülésen, melyen szó lesz a bizottsági struktúra átalakításáról is.

Magyar Anna

közgyűlési elnök előerjesztésében azt javasolja, hogy az eddigi négy helyett három bizottság segítse a közgyűlés munkáját, részben a feladatkör jelentős szűkülése miatt. „A megváltozott megyei önkormányzati feladatokon túl nagyon fontos tényező az is, hogy a megyei önkormányzat számottevően kevesebb forrással gazdálkodik a 2012-es évben, és így a működés költségeit is indokolt jelentősen csökkenteni, melynek része a szervezeti működés új alapokra helyezése” – tartalmazza az előterjesztés. Az elnök szeretné azt is, hogy az eddigi 5 fő helyett három-három lássa el a bizottsági munkát, így a korábbi húsz helyett kilencen dolgoznának a bizottságokban, immár külsős tagok nélkül. Az alábbi bizottságokkal működhetne tovább a testület, amennyiben elfogadják a napirendi pontot: Pénzügyi Bizottság, Ügyrendi, Jogi és Nemzetiségi Bizottság, illetve Területfejlesztési és Turisztikai Bizottság. (Azt, hogy kiket javasolnak a bizottságok tagjainak

ITT

olvashatják el.) Új funkciót is létrehozna az egyes napirendi pontot jegyző megyei elnök, szerinte indokolt lenne, hogy „civil kapcsolatok tanácsnoka” segítse a közgyűlés munkáját.

Vízhányó Ferenc

a jövőben társadalmi megbízatásban kívánja ellátni alelnöki feladatait, amihez módosítaniuk kell a képviselőknek az SZMSZ-t. A december 29-én elfogadott idei évre vonatkozó munkatervet is módosíthatják a közgyűlés tagjai. Az eredeti munkatervben a tervezett évi 6 rendes ülés időpontjai csütörtöki napra volt meghirdetve. Ezt most pénteki napokra módosíthatják. A

melléklet szerint

a költségvetési rendeletet a február 3-ai ülésen alkothatja meg a megyei közgyűlés. Mivel

Kovalcsik Andrea

főjegyző tavaly év végén lemondott posztjáról, pályázat kiírásáról is döntés születhet. A kiírásnak megfelelő pályázókat héttagú Előkészítő Bizottság hallgatja majd meg, s a pályázatokat a közgyűlés március 9-i rendes ülésén bírálja el. Az új főjegyző megválasztásáig Vadász Csaba aljegyző látja el a főjegyzői feladatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.