Közélet

Lakossági fórumon szavaztak: legyen a névtelen városrész neve Kálvária!

Lakossági fórumon szavaztak: legyen a névtelen városrész neve Kálvária!

2012. január 21., szombat
Lakossági fórumon szavaztak: legyen a névtelen városrész neve Kálvária!

Lakossági fórumot szervezett a Déri Miksa Szakközépiskolában az Élhető Szegedért Egyesület azzal a céllal, miként nevezzék el a Kossuth Lajos sgt.– Nagykörút–Kálvária sgt.–vasúti pálya által határolt, most még névtelen városrészt. Nyár óta érkeznek a különböző javaslatok, az itt lakók többsége a Kálvária városrész elnevezésre szavazott. A lakossági fórumon megjelent Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok (Fidesz-KDNP) és Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő is.

Nógrádi Zoltán

portálunknak elmondta, mindenképpen támogatja az ötletet, mert egy civil összefogás formálódik ebben a térségben. Ez több olyan problémára is igyekszik megoldást találni, amelyre úgy tűnik, a város politikai élete nem helyez megfelelő hangsúlyt. A környék lakói most közös névvel is szeretnék egybetartozásukat szimbolikusan megerősíteni, kifejezésre juttatni. Ha az emberek együttműködése fontos a politika számára, mert fontos, akkor ez a fajta törekvés is támogatást kell, hogy találjon a politikai szereplők részéről - szögezte le a képviselő.

Szigeti Szilvia

, az egyesület elnöke és a kezdeményezés elindítója elmondta, az itt élők identitástudatának megerősítése érdekében is szükség lenne egy mindenki által elfogadott névre. Szegednek több mint 20 megnevezett városrésze van, az új lakóparkok már a tervezés szakaszában nevet kapnak. „Nekünk is szükségünk lenne egy méltó névre, amellyel azonosulni tudnánk, és amelyhez kötődnénk” – fogalmazott az elnök asszony, megadva ezáltal a fórum alaptónusát. Az egyesülethez több javaslat érkezett: Csemegi, Rókusi, Móravárosi, Árkád, a legtöbb szavazatot azonban a Kálvária városrész kapta. A fórumon felszólalók kivétel nélkül e mellett érveltek. Csupán

Ménesi Imre

mondta, hogy őt egyéb javaslatokkal is megkeresték, ezért a tavasszal egy népesebb fórumot szeretne összehívni ez ügyben.

Gyimesi László

, miután megszólíttatott, arra kérte a jelenlévőket, tegyenek javaslatokat, ő szívesen felvállalja az ügyet, és továbbítja a közgyűlés felé. Végül szavazásra került sor, a jelenlévők közül mindenki a Kálvária városrészre szavazott, még Ménesi képviselő is felemelte a kezét. Senki nem volt ellene, nem is tartózkodott, és más javaslat sem hangzott el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.