Sport

Labdarúgás: kilenc gól és FK-siker a Tápé ellen

Labdarúgás: kilenc gól és FK-siker a Tápé ellen

2012. január 29., vasárnap
Labdarúgás: kilenc gól és FK-siker a Tápé ellen

Gólgazdag felkészülési találkozón aratott győzelmet az FK 1899 Szeged megyekettes csapata az egy osztállyal feljebb vitézkedő Tápé ellen.

Az FK 1899 Szeged két hete kezdte meg a felkészülést a márciusi bajnoki rajtra.

Hüvös Gábor

a kezdeti ráhangoló edzések után ezen a héten már az erőnléti alapok megszilárdítására fektette a hangsúlyt. Pénteken olyan foglalkozást tartott fiai számára, amilyet jóval magasabb osztályban szoktak a trénerek. Így egészséges izomlázzal a lábakban léptek pályára szombat kora este a megye I-es Tápéval szembe. Az uborkaszezon alatt kiéheztek a szegedi ultrák a mérkőzésekre, hiszen olyan számban látogattak ki, amelyet jó néhány NB I-es és NB II-es csapat is megirigyelne. Kellemes hangulatot adtak a felkészülési találkozónak (különösen a „Kettes szektor” vitézkedett kreatív szurkolással). A kék-feketék kezdték jobban a mérkőzést: röpke negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert. Ez feltüzelte a tápéiakat, az első félidő közepére magukra találtak. Fokozatosan lendültek játékba, és átvették a szervezést, kihasználták lehetőségeiket, és kiegyenlítettek. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, és a fordulás előtt két vendéghibát is könyörtelenül elrendeztek. A második félidőben mindkét edző valamennyi hadra fogható játékosát pályára küldte. Talán ennek tudható be az, hogy kissé visszaesett a mérkőzés irama. A nem éppen futballidő ellenére kitartó drukkerek még három gólt láthattak. Az FK-sok drukkereinek legnagyobb örömére kedvenceik kivédekezték a vendégek rohamait.

Felkészülési mérkőzésen:

FK 1899 Szeged – Tápé ESK 5-4 (4-2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű. 50 néző. Vezette: Somodi.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Fodor I., Herczeg, Dervaderics, Burzon Márk, Lukács, Szalai, Imre Z., Murányi, Stefkovics, Holecska.

Játszott még:

Szegedi, Gyurkovics, Burzon Martin, Ács S., Majoros, Becsei, Kaiser.

Edző:

Hüvös Gábor.

Tápé:

Erdélyi - Simon, Szélpál, Pécsek, Kövecs, Varga A., Farsang, Neszméry, Kárász, Kőszegi, Mudri.

Játszott még:

Kispéter (kapus), Miklós F., Székely, Tari, Jenei.

Edző:

Marinkó Stetakovics.

Gólszerzők:

Imre Z., Murányi, Herczeg (11-esből), Holecska, Gyurkovics, illetve Kárász, Kőszegi, Jenei, Varga. Hüvös Gábor:

"Jó iramú, jó hangulatú, izgalmas mérkőzést játszottunk. A bő kerethez képest tartalékosan, több kiváló egyéni teljesítménnyel és jó pár nullával egyenértékű produkcióval léptünk pályára. Úgy érzem, hogy a taktikusság és fegyelmezettség azonban komoly előremutatást jelentett. Jó érzés az, hogy előkészületi mérkőzésen a szurkolóink parázs hangulatot teremtettek. Hajrá, Szeged!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.