Közélet

Besegít a szegedi adatvédelmi képzésbe a vagyonvédelmi kamara

Besegít a szegedi adatvédelmi képzésbe a vagyonvédelmi kamara

2012. január 26., csütörtök
Besegít a szegedi adatvédelmi képzésbe a vagyonvédelmi kamara

A Szegedi Tudományegyetem jogi kara és a vagyonvédelmi kamara megállapodást kötött, hogy az adatvédelmi szakjogász, illetve szakértő képzésekben együttműködnek.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke, valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara megállapodást írt alá a szerdai napon. A kontraktust több hétig tartó egyeztetés előzte meg. Ennek értelmében a kamara kérésének megfelelően a tanszék az SZTE ÁJTK keretében működő adatvédelmi szakjogász és adatvédelmi szakértő szakirányú, posztrgaduális továbbképzésben (melyek elsőként Szegeden indultak az országban) létrehoz egy önálló modult, mely a vagyonvédelem és a magánnyomozás adatvédelmi kérdéseit oktatja. „Az adatvédelem az utóbbi időszakban gyökeresen átalakult Magyarországon. Manapság egyre gyakrabban merülnek fel különböző vagyonvédelemmel kapcsolatos munkaterületeken is adatvédelmi kérdések. Ezért gondoltuk úgy, hogy a SZTE jogi karával szervezett keretek között is együttműködünk az adatvédelmi szakjogász, adatvédelmi szakértő képzésekben a vagyonvédelem és a magánnyomozás területeit érintő adatvédelem oktatására” – nyilatkozta portálunknak

Német Ferenc

, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. A szerződés kitér többek között arra is, hogy a tanszék és a kamara közösen dolgoz ki segédanyagot az oktatásra, illetve a gyakorlatokra a kamara ajánlja ki a szegedi hallgatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.