Közélet

Szabó: az ombudsman a szűrő szerepét tölti majd be

Szabó: az ombudsman a szűrő szerepét tölti majd be

2011. december 21., szerda
Szabó: az ombudsman a szűrő szerepét tölti majd be

Az ombudsman jövőre az állampolgárok kezdeményezésére is kérheti az Alkotmánybíróságtól a jogszabályok utólagos vizsgálatát, a hamarosan hatályba lépő alaptörvény szerint a szűrő szerepét tölti majd be - erről Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A lap szerdai számában megjelent interjúban Szabó Máté elmondta azt is: januártól megváltozik a hivatal felépítése. A teendőket egyetlen biztos látja el két helyettessel. Erről azt mondta: a három nem több, mint az egy, az egységes ombudsmani hivatal egyaránt megvizsgálja majd a kisebbségi és a jövő nemzedékek jogainak érvényesülését.

Szabó Máté

az interjúban arról is beszélt, hogy a következő esztendőben a szigor növekedése és a börtönrezsim változása miatt ismételten áttekinti a fogvatartottak helyzetét, s elemzi azt is, miként hatnak az új munkaügyi rendelkezések az állampolgárok alapvető jogaira.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.