Közélet

Megyei elbocsátások: mennyi az annyi?

Megyei elbocsátások: mennyi az annyi?

2011. december 31., szombat
Megyei elbocsátások: mennyi az annyi?

Többféle híresztelés látott napvilágot arra nézve, hogy a megyei önkormányzat hány dolgozóval folytatja munkáját január elsejétől. Megtudtuk, a hivatal 26 fős létszámmal készül új feladataira.

A december 29-ei évzáró megyei közgyűlés végül napirendre sem vett

10-es pontjában

az olvasható, hogy a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló törvény szerint a kormánymegbízott nem köteles az átvett munkakörrel minden egyes munkatársat személy szerint átvenni. A megyei önkormányzat

honlapján

az olvasható, hogy a megyei önkormányzatnak megállapodást kellett kötnie az átvevő szervekkel, vagyis a megyei kormányhivatallal és a GYEMSZI-vel. Erre azért van szükség, mert a változások kiterjednek a teljes intézményrendszerre, az önkormányzat hivatalára, a gazdasági társaságokra és alapítványokra, a folyamatban lévő ügyekre, az ingó és ingatlanvagyonra, továbbá a foglalkoztatotti körre is. Az intézményekkel együtt automatikusan átkerültek azok munkavállalói is a kormányhivatalhoz, illetve kórházak esetén a GYEMSZI-hez. Ezen felül a hivatal munkatársainak feladatköre jelentősen megváltozik, foglalkoztatásuk megoszlik a szervezetek között. Az eddigi 87 helyett a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala 26 fős létszámmal készül az új feladataira. A legnépesebb hivatala lesz a kormánymegbízott felügyeletével működő Megyei Intézményfenntartó Központnak lesz. A 48 munkatárs álláshelye mellett a megyei önkormányzat hivatalából oda kerül át 8 üres, vagyis betöltetlen álláshely is. A kormánymegbízott 35 munkatársat személy szerint is átvett, azonban 13 dolgozó személye ellen – a törvény által biztosított lehetősége alapján – kifogást emelt, így ezen 13 dolgozó álláshelyei is üresen kerülnek át. A 13 főből 1 munkatárs időközben nyugdíjba vonult, 2 fő pedig próbaidő alatt volt foglalkoztatva. A további 10 dolgozó közül 3 fő foglalkoztatása várhatóan január első napjaiban megoldódik, 2 köztisztviselő pedig várhatóan februárban, illetve áprilisban szakismeretének megfelelő munkakörben tud elhelyezkedni. Két további munkavállaló nem fogadta el a számára kínált lehetőséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.