Bulvár

Kamionröntgen szúrta ki a határsértőket Röszkénél

Kamionröntgen szúrta ki a határsértőket Röszkénél

2011. december 26., hétfő
Kamionröntgen szúrta ki a határsértőket Röszkénél

Összesen kilenc, teherautóban megbújó határsértőt fedeztek föl a pénzügyőrök kamionröntgen segítségével az ünnepi hétvégén a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

Először egy a macedón állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre, tehergépjárművével műanyag csöveket és tartozékokat szállított Szerbiából Németországba. A pénzügyőrök a szállítmány röntgenvizsgálata mellett döntöttek, és a felvételeken három, a rakomány között elrejtőző alakot fedeztek föl - mondta

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense. Vasárnap délután pedig egy az okmányok szerint Szerbiából Svédországba műanyaggal impregnált kartonpapírt szállító szerb férfi akadt fönt az ellenőrzésen. Kamionjában hat embert találtak a röntgenberendezéssel - tudatta az őrnagy. A pénzügyőrök a kilenc afgán állampolgárt átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, ahol velük szemben tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti eljárás indult. A két sofőr ellen embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.