Bulvár

Unalmukban fújtak bombariadót

Unalmukban fújtak bombariadót

2011. november 10., csütörtök
Unalmukban fújtak bombariadót

Három unatkozó fiatalt, köztük két kollégistát gyanúsít a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azzal, hogy augusztus 31-én éjszaka hamis bombariadót fújtak a Cseresnyés Kollégiumban. Akár két év szabadságvesztést is kaphatnak - tájékoztatott a CSMRFK Sajtószolgálata.

Augusztus 31-én az éjszakai órákban egy ismeretlen férfi hang hívta fel a kollégium egyik nevelőtanárát és közölte, hogy „bomba van a koleszban, mindenkit hazavág!” A rendőrség a bejelentést követően azonnal kiürítette és átvizsgálta az épületet, ahová a diákok és tanáraik csak órákkal később térhettek vissza. Bombát szerencsére nem találtak. Az ügyben közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok eredményeként a rendőrség tegnap előállított egy 18 éves okányi és egy 18 éves tompai lányt, akik kollégiumi szobatársak. Gyanúsítottkénti kihallgatásuk során bevallották a nyomozóknak, hogy augusztus utolsó napján unatkoztak a szobájukban, mivel „nem történt semmi sem a városban, sem a koleszban.” Ekkor a tompai lány telefonon beszélt barátjával, akit megkért, hogy hívja fel az egyik nevelőtanárt és jelentsen be bombariadót. A fiatalember, aki ekkor otthonában volt, ennek akkor eleget is tett. Az unaloműző poénnak közel kétszáz szenvedő alanya volt. A három fiatal ellen büntetőeljárás indult, tettükért akár két év szabadságvesztést is kaphatnak - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.