Közélet

Újabb két feljelenést tesznek az átvilágítók

Újabb két feljelenést tesznek az átvilágítók

2011. november 21., hétfő
Újabb két feljelenést tesznek az átvilágítók
varosicegek_ikv_vtv_volan_ih

Hétfőn reggel közel öt hónap után újra összeült az átvilágító bizottság, hogy tárgyalja többek között a Szegedi Vásár- és Piacüzemeltető Kft. és a Szegedi Városkép Kft. gazdálkodásáról elkészült szakértői jelentéseket is.

Három városi cég - a Szegedi Vásár- és Piacüzemeltető Kft., a Szegedi Városkép Kft. és az IH Rendezvényközpont Nonprofit Kft. - gazdálkodásának átvilágítását zárt ülésen tárgyalták meg, ahogy a Tápéra költöztetett Waltner Károly Nevelőotthon ügyét is.

Gyimesi László

bizottsági elnök portálunknak elmondta, hogy négy cég gazdálkodásával kapcsolatban hozott ma döntést a testület. „A Mars téri piacot üzemeltető cégnél a vizsgálatok alapján feljelentést teszünk hűtlen kezelés, adócsalás és más gazdasági bűncselekmények miatt. Az IH Rendezvényközpontot működtető kft. vizsgálatát lezártuk, úgy döntöttünk, hogy nem megnyugtató a bizottság elé utólagosan került, a cég elmúlt éveinek gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumok eredetisége. Ezért számvitel megsértésének és hűtlen kezelésnek alapos gyanújával feljelentést teszünk. A Szegedi Városkép Kft. esetében a szakértői jelentések alapján belső vizsgálatra kértük fel a cég jelenlegi vezetését. Waltner Károly Nevelőotthon ügyében készült szakértői jelentést pedig tudomásul vette a bizottság” – hangsúlyozta a tanácsnok. "

Szentistványi István

LMP-s képviselő külön kérte, hogy tételesen mutassa be a bizottság, mennyit fizetett a szakértőknek és miért. Eddig még nem történt kifizetést” – szögezte le a Fidesz-KDNP-s képviselő. „Az LMP-s politikus kérte azt is, hogy terjesszük ki a vizsgálatokat a nem százszázalékos tulajdonban lévő önkormányzati cégekre is. Itt volt némi vita az SZMSZ-értelmezésben. Abban maradtunk, hogy a három érintett cég – Szegedi Vízmű Zrt., Szegedi Hőszolgáltató Zrt. és Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. – vezetése utasítsa a felügyelőbizottságát, hogy igazodva azokhoz a témakörökhöz, amelyek mentén mi is átnéztük a gazdálkodást, folytassanak le vizsgálatokat ők is. Felkértük továbbá a polgármesteri hivatal belső ellenőrzési osztályát, hogy e három cégnél végezzen ellenőrzéseket” – így Gyimesi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.