Kultúra

Bemutató a Pinceszínházban: Liselotte és a május

Bemutató a Pinceszínházban: Liselotte és a május

2011. november 22., kedd
Bemutató a Pinceszínházban: Liselotte és a május

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című komédiáját mutatja be Kancsár Józsefék Pinceszínháza november 25-én, pénteken, 19 óra 30-kor. A nagy sikerű darabot több helyen játszották már nem csak Magyarországon, de külföldön is. A stúdiószínházak nagyon szeretik, mert annak ellenére, hogy kétszereplős, kétfelvonásos, egész estét betöltő előadásról van szó, ugyanakkor rendkívül változatos, pörgő, nagyon érdekes, izgalmas, helyzetkomikumokban bővelkedő művet láthat a közönség.

Kancsár József

, a színház művészeti igazgatója, rendezője a sajtótájékoztatón elmondta, a főszereplő

Liselottén

kívül az előadásban megjelenik még 7 férfi. Ebben az a truváj, hogy őket egy ember játssza, ami nem kis színészi teljesítményre ad lehetőséget. A karakterek között van villamosvezető, könyvelő, költő, egyszóval sokfajta ember megjelenik a színpadon. Liselotte 35 éves, kórházi ápolónő egyedül él, s lakásába várja ezeket a férfiakat. Eldöntötte, megpróbál boldog lenni, az életét megoldani, csakhogy ez valamilyen oknál fogva sehogyan sem jön össze. Ez a dolog tragikomédiája. A darabot Kancsár József rendezi és a Pinceszínház oszlopos tagjai játszanak benne:

Varga Bálint

alakítja a 7 férfit,

Kancsár Orsolya

pedig Liselottét. Az előadást november 26-án is játsszák, majd december folyamán többször is műsorra tűzik. Az alkotók beszélgettek Pozsgaival arról, hogy szívesen megrendeznék Szegeden a Liselottét játszó színésznő találkozását.

Nagy-Kálózy Esztertől Dobó Katáig

több ismert művésznő is bemutatkozott már ebben a szerepben. A Pinceszínház már most gőzerővel készül a nagy eseményre, januárban lesz ugyanis 10 éves a színház. Igyekeznek méltó módon megünnepelni a jubileumot, több napos dzsemborit terveznek, egész várost beharangozó programsorozatot. A teljes, végleges műsor még alakulófélben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.