Közélet

13 millió forintos fejlesztések a szegedi gyufagyárban + VIDEÓ, FOTÓK

13 millió forintos fejlesztések a szegedi gyufagyárban + VIDEÓ, FOTÓK

2011. november 25., péntek
13 millió forintos fejlesztések a szegedi gyufagyárban + VIDEÓ, FOTÓK
Több mint 13 millió forintot nyert EU-s pályázaton telephelyfejlesztésre és működési feltételek javítására a szegedi gyufagyár, amely a németországi székhelyű Europe Match GmbH, Európa legnagyobb reklámgyufa-gyártójának magyarországi fióktelepeként működik. A beruházás megtekintésére és a gépsor ünnepélyes beindítására rendezett ünnepségen megjelent B. Nagy László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője és Vízhányó Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke is. A beruházás mérföldkő a gyár életében, hangsúlyozta Klaus Bruns, a vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője, aki ismertette a cég történetét, üzleti stratégiáját, majd beszélt a termelés felfutásáról és az új gépek üzembe állításáról, amelyek segítségével 30 százalékkal növelni tudják a kereskedelmi gyufagyártást. A kiváló gazdasági és pénzügyi eredményekkel büszkélkedő, főleg nyugati piacokra gyártó, 155 éves múltra visszatekintő egyetlen hazai gyufagyár az elmúlt 5-6 év során mintegy 1,2 millió euró értékű beruházást hajtott végre. A termelést évről évre sikerült növelni úgy, hogy közben a felére csökkentették az energiafelhasználást. A válság alatt sem kellett senkit elküldeniük, a mintegy 120 dolgozó és az 50-80 bedolgozó (csökkent munkaképességűeket, diákokat, rabokat is foglalkoztatnak) munkahelye biztos. Évente a cég 260-280 millió egységnyi gyufát állít elő, a cél pedig az, hogy az új gépek felszerelésével ez a szám 3-4 év alatt elérje a 400 milliót.
Török György termelési igazgató büszkén újságolta, hogy a gyárnak nincsenek anyagi gondjai, a legszigorúbb környezetvédelmi szabályokat is betartják, s élen járnak az alternatív energiaforrások felhasználásában. A pályázaton nyert pénzből még kicserélték a gyár területén található jócskán elavult közműrendszert, új, automata vezérlésű kaput szereltek fel, kamerarendszert installáltak, kicserélték a klímaberendezéseket, napkollektorokat szereltek a tetőre, és ebből nyerik a meleg vizet. A vállalkozás tavalyi árbevétele meghaladta az 1,7 milliárd forintot, a kapacitás bővítésével ez a jövőben akár 2-2,3 milliárdra is módosulhat. A szegedi gyufagyárnak tulajdonképpen nincs is veszélyesebb konkurenciája a környező országokban. Lengyelországban van egy hasonló méretű és kapacitású gyufagyár, de azt nemrég privatizálták, s évek múlnak el, amíg a szegedihez hasonló minőségű áruval tud majd előrukkolni a piacon. A gyár termelőrészlegeinek a bejárása után Klaus Bruns és Török György közösen üzembe helyezte a pályázati pénzből vásárolt új gépsort. http://www.youtube.com/watch?v=JKo1AvnhZyQ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.