Közélet

Sétás demonstráció az egészségért + FOTÓK

Sétás demonstráció az egészségért + FOTÓK

2011. október 12., szerda
Sétás demonstráció az egészségért + FOTÓK

A Dóm térről a városházáig egy kilométert sétáltak mintegy kétszázan, hogy hirdessék: a rendszeres mozgás megóvja az egészséget. Szegeden első alkalommal rendezték meg az „1 km az Egészségért” elnevezésű demonstrációs felvonulást a Gyaloglás Világnapja alkalmából.

A kezdeményezést a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar két volt hallgatója –

Csont András

és

Csont Attila

– indította el, ezért a felvonuláson a kar vezetői –

Galambos Gábor

dékánnal az élen –, oktatói és hallgatói jelnetek meg a legtöbben. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, illetve arra, hogy már napi 1 km gyaloglás is hozzájárul az egészségi állapotunk javulásához. A felvonulást tavaly még csak Budapesten szervezték meg, idén viszont három helyszínen, Szegeden, Pécsen és Budapesten is összegyűltek a sétálni vágyók. „Aki a demonstráció szó mögött, annak a közéletben megszokott formáját keresi, meglepődhet, hiszen mi most egy nemes cél érdekében teszünk gyaloglásunkkal felhívást, és mutatunk példát, hogy Magyarország nem lusta ország. Fontos, hogy eljusson mindenkihez üzenetünk: a rendszeres sporttal meg tudjuk védeni egészségünket” – mondta el az egyik főszervező, Csont András a bemelegítés előtt. A kar Testnevelési és Sporttudományi intézetének vezetője,

Balogh László

kiemelte: sajnos az élsportban hiába áll jó helyen nemzetünk a mindennapos mozgás, tömegsport területén Európa végén kullogunk. „Rendszeres fizikai aktivitást a lakosság 7-9 %-a végez, a szervezetünket romboló tevékenységek körében azonban az élmezőnyhöz tartozunk” – emelte ki a docens. Talán épp e bátorító és elgondolkodtató szavak hallatán vágott bele fokozott lendülettel a tömeg a sétába a Dóm tértől a Széchenyi térig, ahol fehér lufikat engedtek az égre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.