Gazdaság

Nem dübörög az árfolyamrögzítés

Nem dübörög az árfolyamrögzítés

2011. október 24., hétfő
Nem dübörög az árfolyamrögzítés

Mérsékelt az érdeklődés a devizahitelek törlesztő részleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt, a húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében az érintettek alig több mint 3 ezreléke kérelmezte ezt a lehetőséget - írta a Világgazdaság hétfőn a nagyobb bankok adatai alapján.

A devizaalapú jelzáloghitellel tartozó magánszemélyek augusztus 12-től az év végéig 99 munkanapon igényelhetik hiteleik törlesztő részletének fix árfolyamon történő átváltását, ennek az időszaknak a múlt hét csütörtökéig terjedő első felében kilenc jelentős banknál kevesebb mint 3.100-an kérték az árfolyamrögzítést, ami a csaknem 950 ezer érintett kevesebb mint 3,3 ezreléke. Mivel a kilenc bank lefedi a magyar bankrendszer csaknem egészét, és erősen lanyhuló érdeklődésről számoltak be, ezért az árfolyamrögzítést kérők száma várhatóan 9.000 fő alatt marad, és az érintettek egy százalékát sem teszi majd ki - írta a lap. A Világgazdaságnak több banknál azt mondták, hogy bár korábban sem volt hatalmas az érdeklődés az árfolyamgát iránt, a végtörlesztés bevezetése óta érzékelhetően tovább csökkent, míg más bankoknál úgy vélik, e két lehetőség más-más ügyfélkörnek kínál megoldást, ezért nem ilyen egyértelmű az összefüggés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.