Sport

Kosárlabda: Jono családias hangulatra lelt a Szedeáknál

Kosárlabda: Jono családias hangulatra lelt a Szedeáknál

2011. október 27., csütörtök
Kosárlabda: Jono családias hangulatra lelt a Szedeáknál

Csütörtökön az újszegedi Fasor Vendéglőben tartott sajtótájékoztatón mutatta be a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata új szerzeményét, az amerikai Jonathan Levyt.

Amint arról már beszámoltunk

, amerikai hátvédet igazolt a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata.

Bonifert Domonkos

, a csapat ügyvezető igazgatója, a csütörtök délelőtt, az új szerzemény bemutatása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón elmondta, jelen gazdasági helyzetben az új légiós szegedi szereplése két új szponzor, a Forrás Hotel és a Fasor Vendéglő támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Hozzátette: a névadó szponzor Naturtex Kft. extraforrásokat biztosított a Los Angeles-i kosaras szerződtetéséhez, aki

kedden érkezett meg városunkba

.

Répás Miklós

, a Fasor Vendéglő ügyvezetője közölte, nagyon szimpatikus törekvő csapatot ismert meg a Szedeák együttesében a tavalyi év folyamán, mely jó hírét viszi a városnak, emiatt is merült fel, hogy csatlakoznak a gárda támogatói köréhez.

Maklári Lászlónétól

, a Forrás Hotel ügyvezetőjétől megtudtuk, a Naturtex Kft.-vel régóta jó kapcsolatot ápol a szálloda, továbbá a csapat is nagyon szimpatikus számukra,

Kiss Zsoltot

pedig szinte második fiának tekinti.

Fodor Péter

, a Szedeák vezetőedzője közölte,

Jonathan Levyvel

kapcsolatban minden előzetes hír valósnak bizonyult, nagyon pozitívak a tapasztalatok az eddigi két edzés után. Jono - ez a beceneve Levynek - remek védőjátékos is támadásbeli szerepe mellett, s nagyon pozitívnak ítélte meg a mester, hogy a 24 órás út után azonnal edzésre jelentkezett az új légiós. Megtudtuk, Levy képben volt a Szedeákról, hiszen interneten mindennek utánanézett, több találkozót is megtekintett videóról. Mindezek után szóhoz jutott a főszereplő, Jonathan Levy is, aki elmondta, nagyon tetszik neki a város, igyekszik folyamatosan felfedezni, bár még erre nem sok ideje volt, de nagyon boldog, hogy itt lehet. A klubbal kapcsolatban kiemelte, nagyon családias hangulatra talált, tapasztalta, hogy a kosarasok szinte kitalálják egymás gondolatait. A címvédő Szolnok elleni hétvégi meccs kapcsán kifejtette, bemutatkozása nem lesz könnyű, hiszen a Szolnok legutóbb idegenben 40 ponttal tudott diadalmaskodni, de a csapatban nagyon jó a küzdőszellem, s ő maga is igyekszik társaival egyetemben megnehezíteni a rangos ellenfél dolgát. Újságírói kérdésre közölte, nagy rajongója szülővárosa csapatának, a Los Angeles Lakersnek. 2004-ben a San Bernardino Egyetemen végzett, ahol az amerikai egyetemi kosárlabda másodosztályában játszott, majd a diploma megszerzése után eljött Európába, de nyarait az angyalok városában tölti, különböző nyári ligákban szokott szerepelni.

Vida Máté

, a csapat fiatal tehetsége is nagyon jó mentalitású kosarasnak tartja az új hátvédet, kiemelte, Jono felkészültsége nagyon pozitív benyomást keltett benne is és a csapattársakban is. Az 28 éves, 193 centiméter magas hátvéd bemutatkozására nem kell sokat várnunk, hiszen a Szolnok elleni hétvégi bajnoki találkozón már tagja lesz a pályára lépő csapatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.