Kultúra

Dr. Rock előadása a vak zenészekről + VIDEÓ

Dr. Rock előadása a vak zenészekről + VIDEÓ

2011. október 9., vasárnap
Dr. Rock előadása a vak zenészekről + VIDEÓ

Pleskonics András, a legendás szegedi rock-guru, aki rocktörténeti kurzusokat is tart a Szegedi Tudományegyetemen, egy különleges előadással készül a vakok nemzetközi napjához kapcsolódó rendezvénysorozatra.

Dr. Rock a Kálmán panzióban tartott „Lássuk a zenét…!” című előadásán mutatta be a Védőháló Közhasznú Egyesület és a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete érdekképviseletének azt a programot, amellyel a vakok nemzetközi napja alkalmából tartott rendezvényen október 11-én szeretne kedveskedni a Vakok Intézetében élőknek.

Október 15-e a Fehér Bot Napja, mely a vakok és gyengénlátók nemzetközi napja mely arra hivatott, hogy felhívja közvélemény figyelmét a látássérültek sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

„Előfordul, hogy felületesen hallgatunk zenét, el sem tudjuk azt képzelni, milyen lehet, ha valaki csak a hangok útján szerzi be a legtöbb információját, benyomásait a világról. És ha zenéről van szó, mennyivel érzékenyebbek lehetnek ezek az emberek” – mondta el portálunknak „Plesi”, aki ízelítőt is adott a megjelenteknek a vak muzsikusok életművéből kezdve az alapoktól, a 10-es, 20-as évekbeli bluestól egészen napjainkig. Külön csemegéket kaphattunk például

Ray Charles

korai műveiből.

Pleskonics András

szerint e zeneszerző szinte a legtöbb könnyűzenei műfajnak a meghatározó alakja, kezdve a bluestól, a jazzen, soulon át egészen a funkyig. A zenés beszélgetésen hallhattuk

Stevie Wonder

debütálást is Harlem legnagyobb színházában.

Ray Charles: Hit the road Jack

http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

Stevie Wonder: Superstition

http://www.youtube.com/watch?v=_ul7X5js1vE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.