Közélet

A Jobbik kezdeményezi Gyurcsány Ferenc előzetes letartóztatását

A Jobbik kezdeményezi Gyurcsány Ferenc előzetes letartóztatását

2011. szeptember 20., kedd
A Jobbik kezdeményezi Gyurcsány Ferenc előzetes letartóztatását

A Jobbik kezdeményezi Gyurcsány Ferenc volt kormányfő őrizetbe vételét és előzetes letartóztatásba helyezését a hatóságoknál - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Kepli Lajos.

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint elképesztő, hogy

Gyurcsány Ferenc

- aki ellen a sukorói telekcsere ügyében milliárdos kárt okozó hivatali visszaélés miatt nyomoznak - a mentelmi jogának felfüggesztése ellenére még mindig szabadlábon van, s így lehetősége van bizonyítékok megsemmisítésére és tanúk befolyásolására is.

Kepli Lajos

szerint elképesztő az is, hogy a volt miniszterelnök "mondvacsinált okokkal" utasít vissza parlamenti vizsgálóbizottsági meghívókat. Gyurcsány Ferencet, mint a Motim Zrt. többségi tulajdonosát hívta meg szerdai ülésére a kolontári katasztrófát vizsgáló bizottság, a volt kormányfő a testület elnökének, Kepli Lajosnak írt és a Facebookon közzétett levelében ugyanakkor tudatta: soha nem volt a Motim Zrt. többségi tulajdonosa, így gondolja, hogy mégsem őt akarták meghívni az ülésre. Kepli Lajos hangsúlyozta: természetesen Gyurcsány Ferenc döntését tudomásul veszik, még ha nem is tartják jogosnak, hiszen a volt miniszterelnök kizárólagos tulajdonában álló Altus Zrt. internetes oldala szerint a cég a Motim 49,8 százalékos tulajdonosa, vagyis döntő befolyással bír. Hozzátette: a Jobbik szerint véget kell vetni a "maszatolásnak" és valódi elszámolásra van szükség, ehhez pedig előre hozott választások kellenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.