Sport

Soha ennyien nem szurkoltak még kajak-kenu vb-n + VIDEÓ, FOTÓK

Soha ennyien nem szurkoltak még kajak-kenu vb-n + VIDEÓ, FOTÓK

2011. augusztus 22., hétfő
Soha ennyien nem szurkoltak még kajak-kenu vb-n + VIDEÓ, FOTÓK
Öt nap, több mint 40 ezer néző, hat magyar világbajnoki arany-, egy ezüst-, három bronzérem, valamint 14 olimpiai kvóta. Számokban ez volt a 2011-es MOL Kajak-Kenu Világbajnokság. Az éremtáblázaton a németek végeztek az élen, a nemzetek közötti pontversenyt Magyarország nyerte.Kint volt a vb-n? A linkre kattintva keresse meg önmagát 470 megapixeles óriásképünkön!
A zárónapon két aranyérmet szerzett a magyar csapat: Csipes Tamara K-1 1000 méteren, míg a Kovács Katalin, Kozák Danuta páros K-2 200 méteren állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezenkívül még két olimpiai kvótát gyűjtött be a magyar delegáció: Molnár Péter és Paksy Tímea K-1 200 méteren lapátolt össze londoni indulási jogot. Eredményesen zárult a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság a magyar csapat számára. A mieink az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan ismét hat világbajnoki aranyéremmel zártak, emellé egy ezüstöt-, három bronzot és 14 olimpiai kvótát zsebeltek be. Vajda Attila (C-1 1000 m), Csipes Tamara (K-1 1000 m), a női négyes (K-4 500 m), valamint Tóth Dávid és Kulifai Tamás (K-2 500 m) sikere után a vasárnapi zárónapon Csipes Tamara K-1 5000 méteren, valamint a Kovács Katalin, Kozák Danuta alkotta 200 méteres kajakpáros is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. "Fantasztikus ez a siker, hiszen nem igazán készültem erre a versenyszámra" – mondta Csipes Tamara. "Jól tartottam magam az édesapámmal előzetes megbeszélt taktikához, és csodálatos érzés volt ennyi néző előtt ezt a számot megnyerni. Köszönöm ezt a tavalyi világbajnok Folláth Viviennek, aki a segítségemre volt a felkészülés során."
Kovács Katalin és Kozák Danuta kitörő örömmel fogadta a K-2 200 méter győzelmét. Nem véletlenül: egyikőjük számára sem úgy sikerült a szombati versenynap ahogyan azt tervezték. "Hihetetlen energia, düh, bizonyítási vágy munkált bennünk. Szerettük volna mindenkinek megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, és ez tökéletesen sikerült"– mondta Kovács Katalin. "Én a célban csak annyit tudtam Katinak odakiabálni, hogy azt hittem beborulunk. Úgy kellett tartani a hajót, hogy szinte tikkelt a lábam. De fantasztikus volt ez a döntő, ahogyan az is csodálatos érzés, hogy a közönség ennyire szeret minket" – mondta Kozák Danuta. A nap folyamán még két olimpiai kvótát szereztek versenyzőink: Molnár Péter nyolcadik, Paksy Tímea kilencedik helyével gyűjtött be londoni indulói helyet K-1 200 méteren. Ezzel férfi kajakban hét (8 a megszerezhető), női kajakban hat (6), míg férfi kenuban egy (4) olimpiai kvótát könyvelhetett el csapatunk. És hogy miként teljesítettek a többiek a vasárnapi versenynap során? Varga Dávid (C-1 5000 m) és Paumann Dániel (K-1 5000 m) egyaránt kilencedik lett a hosszú távú versenyek során. A sprintszámokban K-2 200 méteren Sík Márton és Beé István a hetedik, a Horváth Gábor, Foltán László kettős az ötödik, Takács Vivien pedig a hatodik helyet szerezte meg. Váltóink közül a Bozsik Attila, Lantos Ádám, Foltán László, Horváth Gábor kenu egység hatodik, míg a Dudás Miklós, Tótka Sándor, Kadler Viktor, Gyertyános Gergely alkotta csapat a nyolcadik lett, a nőknél Kovács Katalin, Kozák Danuta, Vad Ninetta és Paksy Tímea a negyedik helyen zárt. És hogy miként értékelte a világbajnokságot Storcz Botond szövetségi kapitány? "Úgy érzem, minden szempontból elégedettek lehetünk. A szervezés, a lebonyolítás ezúttal is profi módon zajlott, és versenyzőink is kiemelkedően teljesítettek az elmúlt öt nap során" – magyarázta Storcz Botond. "Huszonnégy ország szerzett valamilyen színű érmet, tizennégy ország könyvelhetett el győzelmet, mi magyarok hat arannyal, egy ezüst- és három bronzéremmel az éremtáblázat második helyén zártunk a németek mögött. A nemzetek közötti pontversenyt viszont mi nyertük, és magyar versenyzők szerepeltek a legtöbb döntőben. Ha az olimpiai kvótákat vesszük alapul, a megnyerhető 18 helyből 14-et megszereztünk, női versenyzőink a maximális hat indulói helyet begyűjtötték, míg a hiányzó egy kajakos és három kenus kvóta megszerzésére jövő májusban a poznani Világkupa előtt megrendezésre kerülő pótkvalifikációs versenyen lesz lehetőség. És ne feledkezzünk meg a parakenu számokról sem, ahol Szabó Sándor arany-, Pál Bence pedig bronzérmet nyert, gratulálok nekik is.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.