Írjon nekünk

Sport

Kajak-kenu: világbajnok Csipes, Vajda és a női kajaknégyes + VIDEÓ, FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Csipes Tamara, Vajda Attila és a női kajaknégyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma) világbajnoki címet, a női kajakkettes (Medveczky Erika, Sarudi Alíz) és a férfi kenunégyes (Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs) bronzérmet szerzett a Maty-éri kajak-kenu világbajnokság pénteki döntőiben. A szombati finálékba hat magyar egység kvalifikálta magát.

Tekintse meg a Maty-éri szurkolást videó-összeállításunkban!

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, tartsanak velünk szombaton is reggel 8 órától, izguljanak velünk az újabb magyar aranyakért!

Böngéssze a pénteki magyar eredményeket!

Storcz Botond szövetségi kapitány és a női kajaknégyes nap végi sajtótájékoztatója:

“Furcsa érzés, hogy már 30-szoros világbajnok vagyok. Az elmúlt napokban gyakran eszembe jutott, de a lányok segítsége nélkül nem jöhetett volna létre. Az utóbbi edzéseken gyengébben futottunk, és az előfutammal sem vagyok elégedett, de tudtuk, hogy máshol is járnak a gondolataink, hiszen többünknek más számban is meg kellett felelnie. Jól eső érzés volt ilyen fölényes győzelemmel világbajnokságot nyerni. Jó kezdés volt!” – közölte Kovács Katalin, immár 30-szoros világbajnok a nap végi sajtótájékoztatón.

Tekintse meg pénteki fotóinkból készült diavetítésünket!

Két bronzérem is termett pénteken

18.01: A férfi kenunégyes nyakában is ott csillog a bronzérem, nem akármilyen futamon vannak túl Sáfránék. Az ő teljesítményükkel a magyar mérleg jelenleg 4 arany- és 3 bronzérem a 39. síkvizi kajak-kenu világbajnokságon. És mennyi ígéretes döntő vár még ránk szombaton és vasárnap…

Hamarosan a férfi kenunégyes is átveszi majd a harmadik helyért járó bronzérmeket.

17.45: Medveczky Erika és Sarudi Alíz óriási ünneplés közepette veszi át a bronzérmet. Faldum Bereniké személyében, a bolgár pár magyar felével is van egy kis ezüstünk.

17.21: Férfi C-4 1000 méteren rajtol el a 3-as pályán a Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs négyes. Féltávnál 3. helyen állunk, a beloruszok a toronymagas esélyesek, miként a tegnapi előfutamban is. 750-nél második helyen vagyunk! A fehéroroszok nyernek, szoros a magyar befutó. Talán megvan az ezüst? Nincs meg az ezüst, ez a harmadik magyar bronzérem. Nem baj, szép volt, fiúk!

17.12: Női négyeskajak eredményhirdetés. Újra szól a magyar himnusz. A németeknek az ezüst volt az arany úgy örültek neki. A mieinké a valódi arany, persze, ez nem is kétséges!

17.05: Továbbra is pörög a vb – következik Dombi Rudolf és Kökény Roland kettős K-2 1000 méteren. Nekivágnak! Dombiék 5. helyen féltávnál. 750-nél visszaesnek a 7. helyre. Szlovák, svéd, orosz sorrend a dobogón, magyar 6. hely. Szép volt, fiúk!

“A közepén nagyon jónak tűntünk, de sajnos a végén bekötöttem, és nem tudtam indítani, de ettől függetlenül nagyon boldogok vagyunk” – mondta Medveczky Erika a vb weboldalán. “Én pláne, talán a vége lehetett volna jobb is, de szerintem ez volt a maximum” – tette hozzá Sarudi Alíz.

16.57: K-2 1000 méteren Medveczky Erika és Sarudi Alíz rajtol el ebben a pillanatban. Ez is éremesély! Féltávnál félhajóval vezetik a mezőnyt. A németek azonban jönnek fel. 750-nél Faldum Bereniké és Daniela Negyeva hajója vezet, 3. a magyar hajó. Feljönnek a németek, nyerik is a futamot, bolgár ezüst és magyar bronzérem! Szép volt, lányok!

Vajda Attila és a verhetetlen női kajaknégyes

Az “aranylányok” így nyilatkoztak az MKKSZ oldalán: “Én a végén már csak arra figyeltem, hogy Gabinál előbb emeljem a magasba a lapátot” – mondta a 30. világbajnoki címét szerző Kovács Katalin. “Ez a közönség aranya is, egész végig az ő hangjukat verte vissza a sziget. Csodálatos érzés volt” – érzékenyült el Benedek Dalma.

Következik Vajda Attila eredményhirdetése. Attila arcán ott van minden, fáradtság, kimerültség, betegség, de mindenekfelett az öröm, a határtalan tomboló öröm. Ezt ki is fejezi: felugrik a dobogóra és sírva ugrál, majd vezeti a szurkolók és újságírók himnuszt éneklő kórusát! Vajda Attila, az EDF DÉMÁSZ Szeged VE kenusa világbajnok!

16.41: Már jön is az újabb aranyesély! A női kajaknégyes a rajtnál 500-on. Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma – ők szerezhetik a negyedik magyar aranyat. Elrajtolnak! Fej-fej mellett, együtt a mezőny. Féltávnál belorusz, brit, magyar, centik köztük. És ők is behúzzák! Megvan a negyedik arany! És Kovács Kati már 30-szoros világbajnok.

“Fantasztikus pillanat volt ez az életemben! Cal hiába akarta megrángatni az oroszlán bajuszát, nem jött neki össze” – törtek elő az érzések Vajda Attilából a célban.

16.33: De a műsor megy tovább, Vajda Attila következik fő számában C-1 ezren. És el is indulnak! Az üzbég Menkov robban ki, Vajda egy hajóval, erejét tartalékolva a 2. helyen megy egyelőre. Féltávnál egy hajó a hátrány félhajó az előny Vajda szemszögéből! 750-nél fej-fej mellett Menkov és Vajda! Gyerünk! És behúzza! Vajda megnyeri félhajóval a döntőt, és itt a harmadik magyar arany!

Csipes Tamara az első pénteki világbajnokunk

“Nem hittem volna, hogy ennyivel tudok győzni, hiszen az edzéseken nem fektettünk akkora hangsúlyt erre a számra. Csodálatos érzés, kétszáz ötven métertől már a közönség vitt előre, a nézők szeretete hajtott. Köszönöm” – mondta el Csipes Tamara a szövetség honlapjának.

Baráth Etele akasztja az aranyérmet Csipes Tamara nyakába. Aztán felcsendül a magyar himnusz és a többezer szurkoló énekli. Felülmúlhatatlan élmény…

16.21: Adam Koeverden két és fél hajót ver a világra férfi K-1 1000 méteren. Perceken belül Csipes Tamara eredményhirdetése következik, aztán pedig Vajda Attila futama.

16.09: Elindultak! Csipes nagyon beragadt, Zur Krisztina vezet, Csipes 4-5. helyen 250-nél. Féltávnál ugyanígy 4-5. helyen, aztán hajrázni kezd és jön fel! 750-nél Csipes vezet! És nyer! Csipes Tamaráé a második magyar aranyérem! Zur Krisztina a második. Félig ez az ezüst is a miénk…

16.05: Most következik a “négy magyar versenye” női K-1 1000 méteren, de mi leginkább az 5-ösön lapátoló Csipes Tamarának szurkolunk.

16.01: És rajt! Az oroszok kitörnek, a 7-esen serénykedik a magyar egység. A románok vezetnek, de jönnek rájuk többen. Kozmannék 4-6. helyen egyelőre. 7. helyen aztán. Végül a 9. helyen rúgják be a hajót. Orosz, román, azeri dobogó.

15.54: Lassan véget ér a női K-1 1000 B döntője, aztán jön a Kozmann György, Korisánszky Péter páros. Elsősorban erre koncentrálunk már. Kozmann egykor Kolonics Györggyel húzta ezt a távot, együtt szereztek olimpiai bajnoki címet. Amikor 2008 nyarán egy hónappal a pekingi olimpiai előtt váratlanul elhunyt Kolonics György, Kozmann Kiss Tamással lett bronzérmes Pekingben három hét közös edzés után. Akkoriban azt mondták C-3 volt az az egység, “Koló” szelleme is tolta a hajót…

Az első magyar döntőt Kozmannék vívják kenukettesben ötszázon 16.01-től. Női kajakegyesben szép nemzetközi magyar mezőny jött össze: az Egyesült Államok színeiben Zur Krisztina a 4-esen, Csipes Tamara hazai hajóban az 5-ösön, az Argentinába férjhez ment Keresztesi Alexandra Borbála a 8-ason és a spanyol Hegyi Zomilla a 9-esen vág neki a finálénak.

15.30: Rajtol Dombvári Bence kajakegyes futama ezer méteren. Ez már döntő, jóllehet “csak” B. Bence vezet egyelőre a kettesen. 750 méteren egy hajóhossz az előnye, aztán hajrázni kezdenek a nagyobb nevek, Kenny Wallace vagy René Holten Poulsen. A dán nyer, Dombvári negyedik.

15.22: Pár perc még Dombvári futamáig. Mögöttünk a szerb kolléga időnként igencsak hangosan beszéli meg a szerb versenyzők futamainak eredményeit, többen is odakapják a fejüket a balkáni virtusra a külföldi kollégák közül…

14.59: Megkezdődött a délutáni program a B és C döntőkkel. Dombvári Bence futama 15.30-ra van kiírva.

14.23: Úgy hírlik, Vajda Attila nincs túl jól, tüdejét fájlalja, s antibiotikumot sem szedhet. Azt már korábban megírtuk, hogy Vajda Attila betegséggel küzd, úgy tűnik ez továbbra is fennáll. Bízzunk benne, hogy Attila jobban lesz a délutáni döntőre.

Változatlanul dúl a kánikula, s higgyék el, a sajtóközpontban sincs sokkal hűvösebb, hiszen lassan nyüzsögnek az újságírók, egyre többen kíváncsiak a döntőkre. A lelátón mindenki ahogy tud, védekezik a hőség ellen. Az egyik legjobb megoldásnak a nap- és esernyők tűnnek, de valljuk meg, férfi szemmel a nézve, a hölgyek részéről a bikini sem tűnik rossz ötletnek…

A délutáni izgulnivaló:
15.30: férfi K-1 1000, B döntő, 2-es pálya – Dombvári Bence
16.01: férfi C-2 500, döntő, 7-es pálya – Kozmann György, Korisánszky Péter
16.09: női K-1 1000, döntő, 5-ös pálya – Csipes Tamara
16.33: férfi C-1 1000, döntő, 4-es pálya – Vajda Attila
16.41: női K-4 500, döntő, 5-ös pálya – Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma
16.57: női K-2 1000, döntő, 5-ös pálya – Medveczky Erika, Sarudi Alíz
17.05: férfi K-2 1000, döntő, 8-as pálya – Dombi Rudolf, Kökény Roland
17.21: férfi C-4 1000, döntő, 3-as pálya – Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs

15 órától B és C döntőkkel folytatódik a nap, ezek közül Dombvári Bence érdekelt K-1 1000-en 15.30-tól. 16 órától pedig kezdődik az igazi szurkolás: hét magyar hajót kell buzdítani, köztük Vajda Attilát, az EDF DÉMÁSZ Szeged VE olimpiai bajnok kenusát.

Böngéssze a folyamatosan frissülő pénteki magyar eredményeket!

Ezren kiesés C-2-ben, a férfi kajakkvartett döntőben

“Na ez nagyon ott volt, és még van bennünk, érzem, hogy ennél még többet tudunk” – mondta Kucsera Gábor. “Huszonhat óránk van még a pihenésre, ezt megpróbáljuk értelmesen tölteni. Aztán pedig…” – fogalmazott Vereckei Ákos a világbajnokság honlapjának.

13.20: El is rajtolnak a srácok, hajrá, magyarok! Negyedtávnál iszonyatosan szoros, de a mieink épp elől! Féltávnál megindulnak a szerbek is. De messze még a vége! Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely – ez a négyesünk, talpon a sajtóközpont, a lelátó és… Megvan!!! kőkemény futamban, első helyen érnek be, ezzel döntőben a magyar férfi kajaknégyes is 1000 méteren!

A férfi kajakkvartett 1000 métere a 3. középfutamban indul a négyes pályáról 13.20-kor.

12.52: Elrajtol a Széles, Nagy páros C-2 ezren! Egyelőre a negyedik helyen húznak, szoros a mezőny. A románok verhetetlenek, 250-nél begyújtják a rakétákat a mieink! Begyújtották sajna a többiek is, csak 7. a magyar hajó… C döntő nincs ebben a számban, a 7. hely B-re nem elég.

Épp előttünk foglal helyett Anthony Edmonds brit fotóriporter, akinek felszerelésén még a helyi fotós kollégák is csak ámuldozni tudnak – képeiről már nem is beszélve. Akit érdekelnek munkái, itt tekintheti meg őket.

További négy magyar döntős szombatra 500-on

A lányok délutáni a döntőkben is érdekeltek: Csipes Tamara a K-1 ezres “magyar” döntőben (Tamarán kívül három külhoni magyar indul), míg Kovács Katalin a női kajaknégyesben döntőzik 500-on.

12.25: Elrajtolnak az ötös pályán, hajrá, lányok! Meg is lépnek a mezőnytőél, csak a románok tartják a tempót. Sima ügy, majd hajóhosszal verve a románokat döntőben a Csipes, Kovács páros.

A Csipes, Kovács kettős következik majd 12.25-kor az ötös pályán a K-1 500 1. előfutamában. A férfi kajakpárosok ötszázas középfutamait nem kell végigizgulnunk, hiszen Kulifaiék már simán döntősök reggel óta.

12.10: Korisánszky Dávid elrajtol! 250-nél harmadik, a cseh és a román nagyon megy. Az első három lehet döntős. És megindul Dávid! Harmadiknak fut be, azaz holnap délután neki is szurkolhatunk!

“Próbáltam odafigyelni arra, hogy ne lőjem el az elejét, de nagyon elment mellettem a szerb fiú. A vége kegyetlen volt, annyira bekötöttem, hogy azt hittem, kiesik a kezemből a lapát, de a közönség hihetetlen erőt adott, és csak behúztam azt a második helyet. A döntő megvan, drukkoljunk, hogy jó hátszelem is legyen hozzá” – mondta Kugler Attila az mkksz.hu-nak.

12.00: Korisánszky Dávid lesz a következő emberünk kenuegyesben ötszázon. A 3. középfutamban a négyes pályáról indul a magyar fiú.

11.55: Ahogyan számítottuk, Kugler a K-1 500 4. középfutamában következik a hatos pályán. Az első kettő lesz döntős, féltávnál Kugler 3. helyen áll. Orrhosszal, de megvan az a döntő! Másodiknak fut be a 24 esztendős MTK-versenyző!

11.48: Az eddigi középfutamokban nem bukkant fel Kugler neve, ezért vélhetően a 11.55-ös 4. futamban fog indulni.

“Melegszik a helyzet, de egy terhet most leraktam magamról, hogy húsz perc múlva felvegyek egy másikat a négyessel kapcsolatban. Ilyen világ ez! Hogy milyen volt ez a pálya? Jól éreztem magam a futam során, arra számítottam, hogy Rachel Cawthorn erősebb lesz, aztán igazából a dán Hansen lepett meg. Jól pörgött” – nyilatkozta a versenyt követően Kozák Danuta a magyar szövetség hivatalos honlapjának.

11.38: Josefa Idem nyeri középfutamát, ő is döntős, de mi már a férfi K-1 500-asokat lessük, hiszen Kugler Attila lesz érdekelt e számban. De nem az első futamban.

11.20: Négyes pálya, első középfutam, Kozák Danuta női K-1 500-on! Hajrá! Visszalövik a rajtot elsőre. Elindulnak! Féltávnál vezet Danuta. Az első két hely kell, de megvan az első. Kozák Danuta a döntőben, dudaszó kíséri a célba!

11.15: Izgatottan várjuk a középfutamok beosztását. Elvileg 11.20-kor indul az első női K-1 500-as középfutam, de még mindig nem érhető el hivatalos rajtlista.

Tekintse meg a folyamatosan frissülő pénteki magyar eredményeket!

Az ezres előfutamok is behúzva

10.42: Indul a magyar hajó a hatoson! Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely alkotja egységünket. Egyelőre élen a magyar kajak féltávnál! Jönnek fel az oroszok közben az utolsó szakaszra, de jól jön még mindig a magyar hajó! Milliméterek dönthetnek, mert nagyon egyszerre értek be. Az első hat jut tovább, az megvan. A négyesünk vélhetően második, nagyon jól hajráztak az oroszok.

Már a férfi kajaknégyesek futnak, siklanak a vízen egy kilométeren át, hamarosan következnek a mieink is 10.42-kor. Továbbra is hajszál pontos az időbeosztás, minden futam akkor kezdődik, amikorra a hivatalos rajtlista írja.

“Ez egy visszafogott, ismerkedős pálya volt. A technikánkra figyeltünk, és arra, hogy a közepe egyenletes legyen. A középfutam ennél jobb lesz, aztán reméljük meg sem állunk a dobogóig” – mondta Nagy Péter a futamot követően a szövetség honlapjának.

10.14: Elrajtolnak az ötösön, jól húznak, de még együtt a mezőny. 250-nél 4. a magyar hajó. Féltávnál ugyanígy állunk. Egyébként az első hat jut a középfutamba, amire 12.45-től kerül sor. A kínaiak nagyot mennek piros hajójukban, nyerik is a futamot, a mieink a negyedik helyen jutnak tovább.

10.07: A C-2 ezresek előfutamai zajlanak, a harmadikban vagyunk érdekeltek Széles Gábor és Nagy Péter révén, utóbbi egyébként világbajnok és U23-as Európa-bajnok. Széles Gábor kétszeres vb-6. és kétszeres Eb-5.

A férfi kajakkettes döntős, a többiek biztos középfutamosok

“Jó pályát mentünk, előtte megbeszéltük, hogy tartalékoljuk az energiáinkat, hiszen keményebb középfutamok és döntők várnak ránk még ma” – mondta Kovács Katalin a Telin TV stábjának a futam után. “Muszáj volt visszafognunk magunkat annyira jól ment a hajó” – tette hozzá Csipes Tamara.

09.35: Na figyeljük azt az ötös pályát! Nagyon koncentrálnak a lányok, feszült pillanatok a rajt előtt. Féltávnál élen, tanítani való mozdulatokkal hajtva siklik előre a kajak és meg is van az első hely sima hajóhossz előnnyel. Irány a középfutam!

09.30: Hamarosan következik a Csipes Tamara, Kovács Katalin kajakpáros 500-on! Mondani sem kell előfutamuk toronymagas esélyesei, ketten együtt 31-szeres világbajnokok. Ebből persze Kovácsé 29…

„A rajton még van mit csiszolnunk, a hajránk azonban nagyon jó, bár 120 méterrel a vége előtt akkorát billentünk, hogy azt hittem, Tominál valami nagy gond van. Boldog vagyok, hogy ezt így megcsináltuk, és úgy érzem, most sokkal jobbak vagyunk, mint a belgrádi Európa-bajnokságon voltunk. Hogy mit várok magunktól? Bevállalósak vagyunk: a dobogóban reménykedünk” – nyilatkozta Tóth Dávid a szeged2011.hu-nak

09.20: Tóth Dávid és Kulifai Tamás a kajakkettesek 500-asában rajtol el! Az első helyezett döntőbe jut. A mieink jól jönnek el! És megnyerik! Döntőben az újonc magyar páros!

Birgit Fischer a német Bild am Sonntag munkatársaként van jelen a helyszínen, de jövőre akár ismét hajóba szállhat – tervei szerint az olimpián. S hogy hogyan vélekedik a magyar női kajakról? “Régebben a magyar és a német versenyzőkről szólt minden, most a sprintszámoknak köszönhetően sokkal szélesebb lett a mezőny. A női kajaknégyesben egyértelműen a magyarok az esélyesek, ők most a legerősebbek ebben a számban” – mondta el az mkksz.hu kérdésére válaszolva.

09.10: Ifjúsági világbajnokunk, Korisánszky Dávid következik kenuegyesben 500 méteren a 3. előfutamban, a négyes pályán. Bátyja, Péter tegnap Kozmann György párjaként döntőbe lapátolta a magyar hajót, lássuk sikerül-e egyesben is. Féltávnál magyar vezetés Kolonics György számában! Félhajóval veri az egyesen húzó szlovák versenyzőt!

„Ez így elsőre egy kicsit fájdalmas volt. Úgy érzem, becsúszott elém a fehérorosz srác, amit egy kicsit sajnálok, mert nyerni akartam. De jó formában vagyok, már alig várom a középfutamot” – közölte Kugler a szoros befutó kapcsán a szövetség honlapjával.

Kinn portyázó kollégánk jelentése szerint lassan megtelnek a lelátók, folyamatosan érkeznek a nézők. A magyar szurkolói mag természetesen már kora reggel óta a lelátón izzítja a hangulatot, ami várhatóan egyébként is forró lesz délutánra, de nem csak a hőségriadó miatt…

08.55: Kugler elindult! Kiegyensúlyozott csapásokkal féltávnál hajóhossz az előnye. Nagy hajrá a végén, a belorusz Pável Mjadzvedzeu talán megelőzte. Igazából mindegy, hiszen az első hat kvalifikálja magát a középfutamba.

08.50: Hamarosan következik Kugler Attila, a K-1 500 6. előfutamában.

„Jó kis ébresztő volt, bár nekem nincs gondom a korai versenyekkel. Az zavar egy kicsit, hogy mostanában fáj a fejem, nem tudom mitől, de remélem a döntőkre ez is elmúlik majd. Ma okosan kell versenyeznem, mert délután négyes döntő lesz. De az az igazság, hogy egyesben nem sokat tudok tartalékolni a középfutamban, hiszen csak az első kettő megy tovább a fináléba” – mondta el Kozák Danuta győztes előfutamát követően a versen honlapjának.

További programunk ma reggel: a férfi K-1 500-on Kugler Attila négyes pályáról indul 08.55-kor; Korisánszky Dávid C-1 500-on áll rajthoz a négyesen 09.10-kor; a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kajakkettes ötszázasa a négyesen 09.20-tól következik; 09.35-kor Csipes Tamara, Kovács Katalin jön K-2 500-on az ötösön, 10.14-kor Széles Gábor és Nagy Péter követi őket szintén az ötösön C-2 1000 méteren; végül a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely kajaknégyes ezrese zárja a reggeli magyar előfutamok sorát 10.42-től.

08.20: Keresztesi a negyedik helyen kerül az előfutamba. Birgit Fischer izgatottan szurkol Nicole Reinhardtnak.

08.15: Ismét lesz egy magyar induló, még a 08.55-kor elrajtoló Kugler Attila előtt, az Argentinába férjhez ment Keresztesi Alexandra Borbála. Birgit Fischer, a németek 27-szeres világbajnoka is érdeklődve figyeli a sajtóközpont tévéjén a kajakegyes futamokat. Jövőre vajon ott lesz az olimpián 50 évesen?

08.05: Kozák Danuta az ötös pályáról vág neki a távnak. El is rajtoltak! Kozák könnyed evezéssel jön el, magabiztosan élre áll. Az ausztrál Alana Nicholls szorongatja itt lenn a kilencesen, de Danutának nem okoz gondot a futam, magabiztosan nyeri, ott is van a 11.20-kor induló középfutamokban.

07.50: Kozák Danuta lesz az első magyar ma délelőtt, 08.05-kor áll rajthoz K-1 500-on.

07.40: Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Maty-éri sajtóközpontból! Ma igencsak zsúfolt napunk lesz, s bár hőségriadót rendeltek el, bízzunk benne délután igazi magyar aranyesőre számíthatunk!

A csütörtöki eredmények itt találhatók összesítve!

A csütörtöki események krónikája itt olvasható fotókkal és Bohács Zsolttal, Schmitt Pállal, Storcz Botonddal, valamint az első aranyérmet szerző Szabó Sándor parakenussal készült videóinterjúnkkal!

A péntek délelőtti program:
8.08: női K-1, 500 m, előfutamok – Kozák Danuta
8.55: férfi K-1, 500 m, előfutamok – Kugler Attila
9.10: férfi C-1, 500 m, előfutamok – Korisánszky Dávid
9.20: férfi K-2, 500 m, előfutamok – Tóth Dávid, Kulifai Tamás
9.35: női K-2, 500 m, előfutamok – Csipes Tamara, Kovács Katalin
10.14: férfi C-2, 1000 m, előfutamok – Széles Gábor, Nagy Péter
10.42: férfi K-4, 1000 m, előfutamok – Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely
11.20: női K-1, 500 m, középfutamok
11.40: férfi K-1 500 m, középfutamok
12.00: férfi C-1, 500 m, középfutamok
12.15: férfi K-2, 500 m, középfutamok
12.25: női K-2, 500 m, középfutamok
12.45: férfi C-2, 1000 m, középfutamok
12.59: férfi K-4, 1000 m, középfutamok

A péntek délutáni program:
15.06: férfi C-2, 500 m, B-döntő
15.16: férfi K-1, 1000 m, C-döntő
15.23: férfi C-1, 1000 m, C-döntő
15.30: férfi K-1, 1000 m, B-döntő – magyar induló: Dombvári Bence
15.37: férfi C-1, 1000 m, B-döntő
15.44: férfi K-2, 1000 m, B-döntő
15.51: női K-1, 1000 m, B-döntő
16.01: FÉRFI C-2, 500 M, A-DÖNTŐ – címvédő: Alexandru Dumitrescu, Victor Mihalachi (ROM); magyar indulók: Kozmann György, Korisánszky Péter
16.09: NŐI K-1, 1000 M, A-DÖNTŐ – Franziska Weber (GER); magyar induló: Csipes Tamara
16.17: FÉRFI K-1, 1000 M, A-DÖNTŐ – Max Hoff (GER)
16.25: Eredményhirdetés (női K-1, 1000 m)
16.33: FÉRFI C-1, 1000 M, A-DÖNTŐ – Vadim Menkov (UZB); magyar induló: Vajda Attila
16.41: NŐI K-4, 500 M, A-DÖNTŐ – Magyarország; magyar indulók: Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma
16.49: Eredményhirdetés (férfi C-1, 1000 m)
16.57: NŐI K-2, 1000 M, A-DÖNTŐ – Szabó Gabriella, Csipes Tamara (HUN); magyar indulók: Medveczky Erika, Sarudi Alíz
17.05: FÉRFI K-2, 1000 M, A-DÖNTŐ – Martin Hollstein, Andreas Ihle (GER); magyar indulók: Dombi Rudolf, Kökény Roland
17.13: Eredményhirdetés (női K-4, 500 m)
17.21: FÉRFI C-4, 1000 M, A-DÖNTŐ – címvédő: Fehéroroszország; magyar indulók: Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás, Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs
17.29: Eredményhirdetés (férfi K-2, 1000 m)
17.37: Eredményhirdetés (férfi K-1, 1000 m)
17.45: Eredményhirdetés (női K-2, 1000 m)
17.53: Eredményhirdetés (férfi C-2, 500 m)
18.01: Eredményhirdetés (férfi C-4, 1000 m)

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Kézilabda: újabb spanyol világbajnok költözhet Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sajtóhírek szerint a 2018-as nyári átigazolási időszakban játékost cserélhet a BL-címvédő Vardar Szkopje és a MOL-Pick Szeged.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Pedig úgy indult a találkozó, hogy nagy verésnek lesz kisgazdája a hazai csapat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Meg is mutatjuk, hogy néz ki a felújított uszoda!

Tovább olvasom

Aktuál