Kultúra

Bódító hőség és koncertkavalkád a SZIN-en + FOTÓK

Bódító hőség és koncertkavalkád a SZIN-en + FOTÓK

2011. augusztus 24., szerda
Bódító hőség és koncertkavalkád a SZIN-en + FOTÓK

Változatos kulturális és zenei kínálattal nyitotta meg kapuit a 2011-es Szegedi Ifjúsági Napok. A fesztiválon környezettudatosságra nevelő játékokkal, és könnyűzenei fellépőkkel várják a közel negyven fokos hőséget is kibíró fiatalokat.

Ismerkednek a fesztivállal a fiatalok a SZIN első napján. A nagy hőség ellenére is sokan kilátogattak az Újszegedi Partfürdőbe: a hideg sör és üdítőital természetesen elengedhetetlen ebben a melegben. Öröm az ürömben viszont, hogy a csinos lányok is csak bikiniben tudják átvészelni a kánikulát. A civil utca már kora délutántól várta az érdeklődőket. Idén a környezettudatos, élhető világnézet hirdetését tűzte zászlajára a fesztivál, több ehhez a témához kapcsolódó programmal készültek a szervezők. A helyszínen a Természetvédelmi Világalap (WWF) is a fenntartható fejlődés, valamint vízkészletünk ésszerű felhasználása mellett kampányol. A Tappancs állatmenhely sátrában megtudhatjuk, hogy milyen az ideális gazdi, hogyan válasszunk magunknak ebet, és hogy mikre kell odafigyelnie egy felelősségteljes állatbarátnak. A Védegylet egyesületnél a kereskedelemről tudhatunk meg részletesebb információkat, valamint játékokkal (szókeresőkkel, keresztrejtvényekkel) is tesztelhetjük tudásunkat. A

Tisza Rádió Médiaműhelyében

az újonc riporterek és újságírók is kipróbálhatják magukat, műveiket többek között a SZEGEDma portálján is publikálják. Emellett egy kis fára feltűzhetjük a kedvenc könyveiteket, vagy flakonokat gyűjthetünk a fesztivál medencéjéből. A színpadok előtt még csak gyülekeznek a fesztiválozók: a Csík zenekar és a Velőrózsák koncertjétől sokakat elriasztott a tűző nap, a délután haladtával azonban folyamatosan érkezik az utánpótlás. Az este fellépő N.O.H.A, Neo és a Paddy and the Rats már garantáltan "teltházas" koncertet ad majd. Idén először Androidon is nyomon követhetjük az eseményeket: az iszeged és a SZEGEDma.hu közös alkalmazása, az iszegedma letöltésével képbe lehetünk a fesztivállal, és Szeged eseményeivel egyaránt. A SZIN-ről friss élménybeszámolókkal és képekkel jelentkezünk folyamatosan!

Éjszakai hangulat-galéria:

Délutáni galéria:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.