Közélet

Tarlós István szerint Koltay Gábor megszegte a megállapodást

Tarlós István szerint Koltay Gábor megszegte a megállapodást

2011. június 9., csütörtök
Tarlós István szerint Koltay Gábor megszegte a megállapodást

Tarlós István főpolgármester szerint Koltay Gábor, a budapesti József Attila Színház felmentett ügyvezető igazgatója megszegte a megállapodást, nem tartotta szem előtt a takarékoskodást, ezért kellett távoznia.

Tarlós István

a Hír Televízió Rájátszás című műsorában csütörtök este hangsúlyozta, a városvezetés célja, hogy megmentse az anyagi nehézségekkel küszködő színházat.

Méhes Lászlónak

, a teátrum korábbi vezetőjének azért kellett mennie, mert pazarló szerződést kötött, "

Koltay Gábor

viszont nem egy, hanem 23 engedély nélküli szerződést" írt alá - fogalmazott a főpolgármester. Tarlós István felidézte, azért hívta a színház élére Koltay Gábort, mert "ő is egy határozott egyéniség". Hozzátette azonban, a szabályokat mindenkinek be kell tartania. Koltaytól azt kérték, ne pazaroljon, ügyvezető igazgatóként takarékoskodjon és teremtsen rendet - hangzott el. A főpolgármester elmondta, munkatársai hitelt érdemlően bizonyították, hogy Koltay Gábor 23 engedély nélküli szerződést kötött. "Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni... Nem csinálom vissza" - fogalmazott, hozzátéve,

Csomós Miklós

kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a dolgát tette, "Koltay megszegte a megállapodást". Koltay Gábort szerdán mentette fel tisztségéből Csomós Miklós, az ügyvezető igazgató megdöbbenéssel fogadta a döntést, a társulat csütörtökön kiállt mellette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.