Közélet

Járvány - kártalanítják a gazdákat

Járvány - kártalanítják a gazdákat

2011. június 9., csütörtök
Járvány - kártalanítják a gazdákat

A kormányhivatal gyűjti az uborkafertőzéssel kapcsolatos bejelentéseket

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága megkezdte az E. coli uborkafertőzés miatt kialakult zöldségpiaci károkra vonatkozó bejelentések gyűjtését. Az igazgatóság kéri, hogy a válság következtében kárt szenvedett uborka, paradicsom, paprika, korai káposztaféle, salátafélék termelői a falugazdászoknál jelentkezzenek.

A németországi E.coli uborkafertőzés miatt kialakult zöldségpiaci válság komolyan érinti a magyarországi zöldségtermesztőket. Elsősorban az uborka, a paradicsom, a salátafélék, a paprika és a korai káposztafélék váltak eladhatatlanná. A kormány szándéka az, hogy felmérje az ebből adódott károkat és kártalanítsa a gazdákat. Ezért azt kérik, hogy a helyi falugazdásznál jelentkezzenek azok, akik a megtermelt zöldségféléket a baktériumfertőzés miatt nem tudták értékesíteni. A gazdáknak 48 órával a megsemmisítés, vagy ingyenes átadás előtt a helyi falugazdásznál kell bejelentést tenni. Az ehhez szükséges nyilatkozatok náluk, illetve a CSMKH Földművelésügyi Igazgatóságánál átvehetők. A kártalanítási eljárással kapcsolatban további információ kérhető személyesen a falugazdász irodákban a megszokott ügyfélfogadási időben, vagy telefonon a CSMKH Földművelésügyi Igazgatóságán. (Szeged, Deák Ferenc u. 17. Tel: 62/553-460). Azok jelentkezését is várják, akik az E.coli fertőzés miatti válság következtében csökkentett áron kénytelenek értékesíteni termékeiket. Felhívják a gazdák figyelmét, hogy a kártalanítás érdekében őrizzék meg a zöldségfélék termelésével kapcsolatos termeltetési-szállítási szerződéseket, eladási bizonylatokat, felvásárlási jegyeket, illetve minden olyan dokumentumot, mely a megsemmisítést, ingyenes átadást, vagy a csökkentett értékű eladást bizonyítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.