Közélet

Czene Brüsszelben bemutatta az Uniós Sport Munkatervet

Czene Brüsszelben bemutatta az Uniós Sport Munkatervet

2011. június 16., csütörtök
Czene Brüsszelben bemutatta az Uniós Sport Munkatervet

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára szerda este bemutatta Brüsszelben az első Uniós Sport Munkatervet, amely az elkövetkezendő három évre határozza meg az uniós fellépések irányvonalait.

A NEFMI csütörtöki közleménye szerint a 27 tagállam miniszterei által május 20-án jóváhagyott munkaterv a magyar EU-elnökség sikereként könyvelhető el. A magyar sportvezető kiemelt vendége volt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) által szervezett találkozónak, amelyen a magyar EU-elnökség képviseletében az európai és a nemzetközi sport közös kihívásairól beszélt. A témakör kapcsán

Patrick Hickey

, az EOC elnöke, Santiago Fisas európai parlamenti képviselő és

Gregory Paulger

európai bizottsági sportigazgató mellett több más neves személyiség is felszólalt. A munkaterv három hangsúlyos pont mentén fogalmazza meg a közös intézkedéseket: - a sport integritása - különös tekintettel a dopping és a bundázás elleni küzdelemre, valamint a jó kormányzás előmozdítására; - a sport társadalmi értéke - különös tekintettel az egészségre, a társadalmi befogadásra, az oktatásra és az önkéntességre; - a sport gazdasági vonatkozásai - különös tekintettel az alulról szerveződő sport fenntartható finanszírozására és az adatokon alapuló szakpolitikai döntéshozatalra. Az EOC által szervezett találkozó résztvevői - a NEFMI közleménye szerint - "nagyra értékelték a magyar elnökség eredményeit és üdvözölték a munkatervet, amely kiemeli a közös európai fellépés szükségességét."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.