Szórakozás

Szeged díszközgyűléssel és Hídivásárral emlékezik meg kiváltságáról

Szeged díszközgyűléssel és Hídivásárral emlékezik meg kiváltságáról

2011. május 19., csütörtök
Szeged díszközgyűléssel és Hídivásárral emlékezik meg kiváltságáról

Május 21-én, Szeged Napján arra emlékezünk, hogy egy 1719-ben kelt okirat, egy kiváltságlevél Szegedet a szabad királyi városok sorába emelte.

Május 20-án (pénteken) a Városháza dísztermében 15 órakor kerül sor a város alkotói és pályakezdő művészeti díjainak ünnepélyes átadása. 16 órakor a „Szeged Sportolója” és a „Szeged Sportjáért” díjat osztják ki. 15 órakor a Pulz utcai villamosremízben (Pulz u.48.) a már hagyományos „villamos-elnevezésre” kerül sor. Az eseményen Szeged azon testvérvárosairól, amelyekkel a kapcsolat kerek évfordulóját ünnepeljük, villamost neveznek el. Az idén Turkuval a 40., Kotorral a 10. évforduló ad alkalmat a "keresztelőre". Május 21-én 9:45 órától ünnepséget rendeznek, melyen ahol a zászlófelvonás után 10 órától kezdődik a Díszközgyűlés a Városháza előtt. Fellépnek: László Boldizsár operaénekes - Székhelyi József színművész - a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével - a Vaszy Viktor Kórus - a Szeged Táncegyüttes 11 órakor kerül sor a Hídivásár ünnepélyes megnyitójára a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.