Közélet

Hoffmann: a Corvinusra szükség van, és meg is fog maradni

Hoffmann: a Corvinusra szükség van, és meg is fog maradni

2011. május 6., péntek
Hoffmann: a Corvinusra szükség van, és meg is fog maradni

A Budapesti Corvinus Egyetemre szükség van, és meg is fog maradni - jelentette ki az oktatási államtitkár a TV2 Mokka című műsorában pénteken.

Hoffmann Rózsa

azt mondta, "teljes félreértése" volt a szándékuknak az a megjelent sok hír, amelyek szerint a Corvinust be fogják zárni. Ilyen rossz ötlete nem születhet senkinek, aki az oktatással foglalkozik - tette hozzá. Szó sincs arról, hogy a Corvinust, vagy bármilyen egyetemet, mint egyetemet be akarnának zárni, vizsgálják a racionálisabb szerkezet kialakításának lehetőségeit - tette hozzá, és egyben nevetséges ötletnek nevezte a Corvinus bezárását, amitől, mint mondta, nem kell tartani. Jelezte: az intézmény vezetőjével a jövő héten találkozik. Arra a kérdésre, hogy milyen formában működik majd tovább az egyetem, azt mondta: ez elválik majd, folynak a konzultációk. Megnézik, van-e értelme egyáltalán egy új egyetemi struktúra kialakításának. Nincs eldöntve semmi - hangsúlyozta, hozzátéve, az új egyetemi struktúrával kapcsolatos kérdésekre néhány hét múlva tud válaszolni, de az is lehet, hogy a végső válasz csak a törvénnyel születik meg. Hoffmann Rózsa ugyanakkor azt is mondta, hogy jelenleg 201 helyszínen mintegy 160 karon folyik képzés 29 állami intézményben, ez egy 10 milliós országban soknak tűnik. A felsőoktatási intézményrendszer átalakításáról az origo.hu írt szerdán, arra hivatkozva, hogy birtokába került egy erről szóló koncepció. E szerint a mostani 29 állami fenntartású felsőoktatási intézmény helyett mindössze 16 maradna (12 egyetem és 4 főiskola). A hírportál úgy tudja, az oktatási államtitkár a múlt héten egyeztetésre hívta a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Semmelweis Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a gödöllői Szent István Egyetem vezetőjét. A 12. egyetem a még nem létező Nemzeti Közszolgálati Egyetem lenne. Az egyeztetésre nem kapott meghívást a Corvinus rektora, s ezután látott napvilágot a hír, hogy bezárják az intézményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.