Gasztro

Reformételek: Tüttyölt ratyli recept

Reformételek: Tüttyölt ratyli recept

2011. április 1., péntek
Reformételek: Tüttyölt ratyli recept

Április elseje alkalmából különleges recepttel kedveskedünk Olvasóinknak!

Tüttyölt ratyli

Hozzávalók:

Másfél kiló nyersratyli egy jókora pese 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi) 3 csipet cihánta 4 ölej csikmány kb. 5 zamecsli 1 suttyonyos petrecel 1 véka vatyek

Elkészítés:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Tanácsok: Döntsék el, hogy megcsinálják-e, de mindenképpen olvassák el. Kannásbor illik hozzá. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: ? kcal Szénhidráttartalom: ? gramm Zsírtartalom: biztos sok gramm Ha valaki lefordítja újmagyarra, ígérem, elkészítem (a szerk.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.