Bulvár

Magyar porcelánból eszik majd Vilmos és Kate

Magyar porcelánból eszik majd Vilmos és Kate

2011. április 28., csütörtök
Magyar porcelánból eszik majd Vilmos és Kate

A 45 részes étkészletet a magyar állam – és személyesen Schmitt Pál államfő – ajándékaként vette át csütörtökön II. Erzsébet királynő személyes megbízottja a londoni magyar nagykövetségen.

Átadták a londoni magyar nagykövetségen azt a díszes herendi étkészletet, amelyet a magyar állam – és személyesen Schmitt Pál államfő – ajándékozott Vilmos brit trónörökösnek és menyasszonyának,

Catherine Middletonnak

pénteki esküvőjük alkalmából. A híres Viktória-minta felújított változatával díszített étkészletet

II. Erzsébet

királynő Nagy-Londonért felelős személyes megbízottja,

Sir David Brewer

vette át kisebb ünnepség keretében

Csák János

londoni magyar nagykövettől csütörtök délután. Sir David a ceremónia után az MTI-nek elmondta: Vilmos herceg számára nem ismeretlenek a herendi termékek, hiszen a brit királyi család birtokában több herendi készlet is van, így a fiatal trónörökös „úgy nőhetett fel, hogy látta otthonában a herendi mestermunkákat". Az étkészlet hatszemélyes, és 45 darabból – tányérokból, leveses-, főzelékes- és pecsenyéstálakból – áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.