Sport

Labdarúgás: megint a végén bukott el a Volán Kecskeméten

Labdarúgás: megint a végén bukott el a Volán Kecskeméten

2011. április 10., vasárnap
Labdarúgás: megint a végén bukott el a Volán Kecskeméten

Hetven percig kiegyenlített küzdelmet vívott a Szeged és a KTE II., sőt, a vendégek előtt talán több lehetőség adódott. A helyzetek azonban kimaradtak, amit a hajrában a szél által támogatott Bács megyei gárda három góllal büntetett meg.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 21. forduló:

Kecskeméti TE II. - Tisza Volán SC Szeged 3-0 (0-0).

Kecskemét, 100 néző, vezette: Barta Tibor

Kecskemét:

Török K. - Kiss L., Preklet, Koszó, Farkas I. - Bertus, Nagy V. (Kovács Á. 85'), Csurka (Puskás 71'), Máté - Sánta (Nagy P. 83'), Szabó T. Vezetőedző: Török László.

Szeged:

Czirják - Mészáros, Boldizsár, Szabó A., Grünvald (Pénzváltó 81') - Szilágyi, Mórocz (Bursac 90') - Buzási, Kazi, Beretka - Bozovic. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Szabó T. 2 (71', 86'), Sánta (73') Buchholcz Gábor:

"Felforgatott csapattal álltunk ki, többen eltiltás és sérülés miatt hiányoztak, Buzási is sérülten vállalta a játékot, így ma ennyire futotta az erőnkből. A játék képe alapján úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel ér véget a szél által nagyban befolyásolt összecsapás, sajnos a végén mégsem így történt. Mentünk előre, szinte egykapuztunk, amikor két ellentámadásból két szerencsétlen találatot kaptunk, ami megtörte az együttest. Utána is igyekeztünk még szépíteni, de már nem volt fantázia a futballunkban. Azt kell mondjam, a hazaiak jobban alkalmazkodtak a hatalmas szélhez, ez is sokat számított. Ezen a mérkőzésen sajnos leromboltuk azt, amit az előző kettőn felépítettünk, de nem állhatunk meg, elölről kell kezdenünk az építkezést. Nehéz ütközetek várnak ránk a Tököl és a Dabas ellen, ezeket a rangadókat kell megnyernünk. Remélem, jövő héttől már teljes csapattal állhatunk föl, mindenkire számíthatok majd."

Online közvetítésünk:

90. perc:

Mórocz helyett Bursac állt be, majd Barta Tibor hosszabbítás nélkül véget vetett a meccsnek. Nem tört meg az átok, a Tisza Volán SC Szeged sorrendben harmadik kecskeméti bajnokiját is rúgott gól nélkül veszítette el. A Buchholcz-legénység 30 ponttal így most visszacsúszott a tabella 9. helyére, ráadásul a jövő héten sem lesz egyszerű dolga, hiszen szombaton a listavezető, első számú bajnokesélyes Tökölt fogadja majd...

86. perc:

GÓÓÓL!

Szabó Tamás - úgy tűnt, lesről - lépett ki a kicsit széteső szegedi védelem hibáját kihasználva, a Czirják hasa alatt gurított a hálóba;

3-0!

Kár ezért a meccsért, hetven percig nem utalt semmi arra, hogy ekkora lesz a különbség. Ahogy jeleztük, az döntött, hogy a Kecskemét szerezte az első gólt, innen már meg sem álltak a sikerig.

85. perc:

Nagy Viktor helyére Kovács Ádám érkezik, ez a hazaiak harmadik cseréje. (Még az első találat előtt Csurka Ádámot Puskás Zoltán váltotta.)

83. perc:

A második gól szerzőjét, Sánta Attilát hívta le a pályáról Török László, Nagy Péter állt be a hajrára.

81. perc:

Grünvaldot torkon vágták, a bíró semmit sem ítélt. A balhátvédet le kellett cserélni, Pénzváltó állt a helyére. Két szabadrúgást is elvégezhettek az egyre elkeseredettebben játszó vendégek: Szilágyi, majd Szabó Attila 25-26 méteres próbálkozása sem jutott el a kapuig.

73. perc: GÓÓÓL!

Sajnos ezúttal is ugyanabba a folyóba lép a Volán, amibe az elmúlt két szezonban... Igyekeztek letámadni, s gyorsan egyenlíteni a szegedi legények, azonnal jött válaszként a kecskeméti kontra. Szabó Tamás saját magát szöktette, majd keresztbe passzolt Sánta Attila elé, aki higgadt lövőcsellel fektette el Czirjákot, s a kapu bal oldalába vágta a bőrt;

2-0!

72. perc:

Ugyanaz a forgatókönyv érvényesül egyelőre, amit Kecskeméten már megszoktunk: kiegyenlített küzdelem, bátor Volán, számtalan elpuskázott szegedi lehetőség, s a hajrában hazai gól. Jó lenne már ezen túllépni, srácok, menni kell előre az egyenlítésért!

71. perc:

GÓÓÓL!

Elképesztően balszerencsés gólt kapott a Szeged, akárcsak szerdán Szarvason. A félpályánál pattogott a labda több védő között, majd valahogy Sánta Attila elé került, aki így egyedül vezethette a vendégek kapusára. Czirják menteni tudott, a kipattanót Boldizsár Bálint rúghatta volna el, ám miközben igyekezett felszabadítani, elcsúszott, s rápöccintette a játékszert Szabó Tamás lábára, ahonnan a kapu bal oldalába jutott;

1-0!

65. perc:

Ezúttal egy volános pontrúgás okozott izgalmakat: Szilágyi Norbert 35 méterről próbálkozott, körülbelül fél métert tévedett. A viharos erejű szél egyre jobban zavarja a futballistákat.

62. perc:

Grünvald faultolt a tizenhatos és az oldalvonal közötti területen. Farkas István, a hazaiak remek rúgótechnikájú balbekkje szúrta rá a lasztit, melyet megnyomott a szél, így magasan elszállt a kapu fölött.

59. perc:

Az utóbbi öt percben átvette a kezdeményezést a Szeged, mely átvészelte a nagy kecskeméti nyomást. Megint nyílt a csata, ismételni tudjuk magunkat: döntő lehet, ki éri el az első találatot.

57. perc:

Úgy tűnt, tizenegyestől fosztotta meg a vendégeket a bíró! Történt, hogy Szilágyi Norbert nagyszerű cselsorozat végén 15 méterről laposan lőtt, a kapus csak kiütni tudta a labdát, a kipattanóra érkező Bozovicot pedig visszarántották a fehér mezesek. Barta Tibor nem látott okot a közbeavatkozásra...

53. perc:

A szél által támogatott vendéglátók beszorították a szegedieket. Nehéz lesz kijönni a présből!

50. perc:

Újra a Kecskemét veszélyeztet: Szabó Tamás 19 méteres lökete nem sokkal száll fölé. A rendkívül rövid, mindössze hétperces szünetben egyébként egyik vezetőedző sem cserélt.

46. perc:

A Buchholcz-gárda kezdte a második félidőt, a hazai Kecskemét élvezi most a szél adta előnyöket. Bízzunk benne, ez sem zavarja majd meg a kék-feketéket! A KTE azonnal támadólag lépett fel, Máté Gergő fejesét kellett kiöklöznie Czirjáknak.

Szünet.

45. perc:

A hajrá a Szegedé: Beretka cselezgetett a tizenhatos sarkánál, majd lőtt, nem sokkal fölé. Szünet! Az első félidőben nagyszerűen teljesített a Volán, de nem tudta kihasználni a szél támogatását, nem sikerült a kapuba találni.

44. perc:

Szilágyi szögletét Bozovic elvetődve fejelte meg a rövid saroknál, a labda egy a kapuban álló védőről pattant vissza a mezőnybe. Azonban nem szabadult föl a hazai kapu!

41. perc:

Beretka ellen követtek el szabálytalanságot a kecskeméti térfél közepén. A beívelt szabadrúgást Török könnyedén húzta le. Eddig jól teljesít az ifjú portás.

37. perc:

Beretka Péter remekül szöktette a bal szárnyon felfutó Grünvald Attilát, kinek lábát a beadás előtt elkaszálták, ám a síp néma maradt. Grünvald még hosszasan fájlalta a lábát, ám folytatni tudja a játékot.

34. perc:

Lassan, de biztosan közelítünk a félidő végéhez. A Szeged támad többet, de a Kecskemét sem veszélytelen. Döntő fontosságú lehet, ki szerzi az első gólt - illetve ki tud jobban alkalmazkodni az óriási szélhez...

32. perc:

Bátran tüzel Szilágyi Norbert, ezúttal is majd' 40 méterről tűzött kapura egy szabadrúgást. Ez sem volt veszélytelen, de Török kapus szépen és magabiztosan hárított.

28. perc:

A feltámadt szél igencsak zavarja a játékosokat, nehéz körülmények között zajlik ez a meccs is, mint oly sok ezen a hétvégén. Czirják Tamás egy kapuskirúgása az imént például úgy ment ki a másik alapvonalon, hogy senki sem tudott hozzáérni...

23. perc:

Buzási Péter egyéni akcióját csodálhattuk meg: jobbról becselezte magát a tizenhatoson belülre, az utolsó védőt is elfektette, majd ballal tudott csak lőni, próbálkozása a kapu fölött hagyta el a játékteret.

22. perc:

Mészáros Zoltán sárgult be: a szegedi védő a kecskeméti térfélen követett el taktikai faultot, az ítélet teljesen jogos.

19. perc:

Ezúttal egy kecskeméti próbálkozás: Sánta Attila gyengécske kísérletét könnyedén hárította Czirják Tamás.

18. perc:

Branko Bozovic léphetett ki egyedül a hazai védők között, hatalmas helyzetben tört kapura, de 17 méterről elhamarkodottan lőtt, labdája mellé is ment. Átvette az irányítást a Volán!

16. perc:

Szilágyi Norbert végezhetett el újabb szabadrúgást, ezúttal mintegy 40 méterről. A sistergős bomba talán öt centivel zúgott el a jobb felső mellett, a szegediek már megint gólt kiáltottak, de korainak bizonyult az öröm...

14. perc:

Küzdelmes mezőnyjátékot hoz az első negyedóra, kiegyenlített a meccs, a kapuk nem forognak veszélyben. Ahogy mondani szokás, a két csapat keresi egymáson a fogást, s ha nem is feltétlenül tartanak a másiktól, mindenképpen látszik, tisztelik egymást. Izgalmat egyelőre a szegedi térfélen ténykedő asszisztens néhány vitatható döntése okozott.

7. perc:

Hatalmas lest engedett el az asszisztens, amit nehezményezett a vendégek kispadja, de gól nem született az esetből, mert a kecskeméti támadó lövése elkerülte a kaput. Mindkét gárda rendkívül agresszíven, már az ellenfél térfelén igyekszik letámadni, s zavart kelteni.

2. perc:

Szilágyi Norbert 25 méteres szabadrúgása élesen zúgott kapura, megpattant sorfalon, több szegedi már emelte a kezét, hogy ünnepeljen, de a labda a kapufát súrolva fölé szállt. Ez volt az első nagy lehetőség. Szilágyi szerdán Szarvason gólt szerzett szabadrúgásból, reméljük, ma is lesz még alkalma bizonyítani kiváló képességeit.

1. perc:

A Széktói stadion kettes számú, kiválóan előkészített füves pályáján kezdődött meg a találkozó. A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek a hagyományos kék-fekete szerelésben játszanak. A KTE II. hozta játékba a labdát.

15.50:

A Volánban Végh Ariel és Kéri Tamás eltiltás, Dargó Balázs és Vágó Levente pedig sérülés miatt nem szerepelhet ezen az összecsapáson. A cserepadon így Dongó Dénes kapus mellett az ex-kecskeméti Pénzváltó Bence, Petar Bursac, valamint két fiatal, Huszár János és Péter-Szabó Tamás foglal helyet. Érdekesség, hogy a hazaiak kapuját ebben az NB III-as sorozatban első alkalommal az ifjú, mindössze 18 éves Török Krisztián Ferenc védi. Beharangozó írásunk

ide kattintva

olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.