Szórakozás

Hétfő: A Költészet Napja

Hétfő: A Költészet Napja

2011. április 11., hétfő
Hétfő: A Költészet Napja

A Közéleti Kávéház programja: A költészet nyelve- A költészet nyelvén beszélő emberről, a szó művészetéről szóló előadás, művészetantropológiai, poétikai megközelítésben, költészettörténeti példákkal. A Dugonics téren meg versünnep várja az érdeklődőket.

Színház:

Kelemen László Alapítványi Szakközépiskola Színészosztály 2. évfolyam előadásai: 17:00 Kor-társaim 18:00 Állomás Helyszín: Bibliotéka Könyvtár, Kálvária sgt.14.

VERSÜNNEP ’11

14:00-18:00 A magyar irodalom ünnepén a Szegedi Nemzeti Színház művészei mellett fellép az Impró Művészeti és Oktatási Egyesület társulata, az Azték Színjátszó csoport, a Slam Poetry Szeged és a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ). Közös összefogással megidézik a magyar irodalom legjavát. A költészet napi versmaratont ajándékvers-akció kíséri, és zenés műsorok is várják az érdeklődőket. Helyszín: Dugonics tér

Mozi:

Zsigmond Vilmos terem:

16:00 18:00 Maci Laci 3D 20:00 Fekete Hattyú

Balázs Béla terem:

16:00, 20:30 Precious – A boldogság ára 18:15 Rango

Csőke József terem:

17:30 A zöld sárkány gyermekei 19:30 Menedék

Grand Café:

19.00: Fényes csillag (Bright Star), 2009, feliratos, angol-ausztrál-francia, 119 perc, rendező: Jane Campion 21.00: Egy család (En familie), 2010, feliratos, dán, 111 perc, rendező: Pernille Fischer Christensen

Millenniumi Kávéház:

17:00 - 19:00 A szülés valódi természete - Kiállítás-sorozat

Tápai fiókkönyvtár:

16:00 Ferencz Krisztián: Madách eszkimói – könyvbemutató Vendégünk dr. Ferencz Krisztián, akinek 2010-ben jelent meg első verseskötete Madách eszkimói címmel. „Hitem, hogy a művészet és a kultúra nem önmagáért van, hanem az emberekért. Ebből adódóan nem vagyok úgynevezett „termékeny költő”, igyekszem csak akkor írni, ha üzenetem, mondanivalóm van, melyet el szeretnék juttatni az emberekhez.”

Közéleti Kávéház:

18 óra MTA SZAB Székház I. em. 110. (Szeged, Somogyi u. 7.) A költészet nyelve- Költészet Napja, 2011 A költészet nyelvén beszélő emberről, a szó művészetéről szóló előadás, művészetantropológiai, poétikai megközelítésben, költészettörténeti példákkal Előadó: Dr. Bogolyi József Ágoston C.Sc. irodalomtörténész Házigazda: Dr. Nagy Ferenc

Egyetemi Tavaszi Fesztivál:

18.00 Respect Art Művészeti Rezidencia – megbeszélés SZTE Gazdaságtudományi Kar, Aula, Kálvária sgt. 1. „otthon csak egy van. de hol?” A Respect Art Mozgalom célja a mindennapi kreativitás ötletének minél szélesebb körű megismertetése. A Rezidencia különböző művészeti ágak képviselőinek lehetőséget adva egy kutatóhelyet biztosít a fesztivál ideje alatt, aminek fő kitétele egyetemi hallgatók és terek bevonása a művészeti kutatásba. Az önkéntes résztvevőkből kialakult csoport a két hét műhelymunka során különböző bemutatkozásokkal teszi az alkotást a közönség számára közelivé: a munka szóbeli ismertetésével kezdve a heti performanszok és összejövetelek megszervezésén át a legvégső bemutatóig. Az együttműködés eredményeként a fesztivál ideje alatt létrejön egy egyéni egyetemi produkció, ami akkor és ott alakul, új színt csempészve aktualitásával az egyetemi életbe. Az első műhelymunkát a Rezidencia fő szervezője, Lengyel Katalin kortárs táncművész és koreográfus vezeti. A téma az otthon kérdése. Hol vagyunk otthon? Családhoz, barátokhoz, érzésekhez, vagy egy bizonyos fizikai térhez köthető-e, vagy inkább egy olyan fogalom, amit magunkban, a testünkben hordunk tértől, kapcsolatoktól és érzelmektől függetlenül? A programba egyetemi hallgatók jelentkezhetnek az art@katalinlengyel.com címen.

Jazz Kocsma:

20:00 Jazz session Ahogy ígértük, a jam session-ök visszatérnek, és bár Torma Bélát ezúttal nélkülöznünk kell (ezért az eltérő név), a koncepció nem változott: ha van kedved részt venni egy közös örömzenélésben, ragadd meg a hangszered és csattogj le vele a Jazzbe! Műfaji és hangszeres megkötés nincs, de a zenekari tapasztalatot elvárjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.