Gasztro

Forró italok, hűvös tavaszi estéken

Forró italok, hűvös tavaszi estéken

2011. március 27., vasárnap
Forró italok, hűvös tavaszi estéken
Nincs is jobb, mint tavaszi szellős estén, egy pokrócba takarózva, egy bögre forró itallal a teraszon üldögélni, vagy nyitott ablaknál lágy zenére meleg italokat szürcsölgetni. A tavasz beköszöntével, most forró italokat válogatunk kedves olvasóinknak.

Tejes bodza ital

Hozzávalók: 6 nagy fej bodzavirág 1 liter tej méz Elkészítés: Forraljuk fel a tejet, a virágokat öntsük le vele. Hagyuk állni míg a tej langyosra nem hűl, majd szűrjük le. Ízlés szerint mézzel ízesítsük.

Királyi almalé

Hozzávalók: 1 liter almalé (legjobb 100%-osból) cukor fahéj Elkészítés: Az almalevet egy lábasban kezdjük el főzni, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot és fahéjat.

Amerikai forró csoki

Hozzávalók: 8 dl tej 1 ek kakaópor 1 ek juharszörp 4 ek zabpehely fél dl tejszín 1 ek csoki reszelék Elkészítés: Forraljuk fel a tejet és adjuk hozzá a kakaót majd a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verjük kemény habbá. Osszuk el a forró csokit négy felé, majd a tetejére a tejszínhabot és szórjuk meg csoki reszelékkel.

Egyszerű vaníliás tej (gyerekeknek)

Hozzávalók: 3 dl tej 1 tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 kanál cukor Elkészítés: Válasszuk ketté a tojást, csak a sárgájára van szükség. Tegyük fel a tejet főni. A sárgáját keverjük össze egy kanál cukorral és adjuk hozzá a tejhez. Hagyjuk melegedni, majd szórjuk bele a vaníliás cukrot. Ízlés szerint hozzáadhatjuk a második kanál cukrot is.

Csokoládés álom

Hozzávalók: 1 csészéhez: 1 kocka étcsokoládé, 1 narancs, 2 dl tej, fél dl kávé, 1 csipet kakaópor Elkészítés: Reszeljük le a csokoládét. A narancsot alaposan mossuk meg és a héjából reszeljünk le egy kávéskanálnyit. A tejet kisebb lábosban melegítsük meg, majd kézi habverővel verjük habbá. Hosszúkás pohárba tesszük a csokoládét és a reszelt narancshéj felét. Öntsük rá a forró kávét és a habos tejet. A tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral és a maradék reszelt narancshájával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.